Druskininkų meras R. Malinauskas sulaukė pasiūlymų

Buvęs socialdemokratas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas – itin geidžiamas politinių jėgų. Meras neslepia sulaukęs pasiūlymų ne tik iš kairiųjų, bet ir kitų partijų.

Politologo Algio Krupavičiaus teigimu, daugelis partijų nori prisivilioti šį politiką, mat laimėti prieš jį Druskininkuose beveik nėra šansų.

„Turbūt pats didžiausias priešas nebūtų taip gerai susitvarkęs su Socialdemokratų partija, kaip jie patys susitvarkė. Manau, tai – tik įrodymas, kad komandos nebuvimas priveda iki tokių dalykų“, – LRT.lt teigė Druskininkų meras R. Malinauskas.

Kaip skelbė BNS, R. Malinauskas apie pasitraukimą iš Socialdemokratų partijos pranešė balandžio pradžioje, partijos vadovybei paraginus jį suspenduoti narystę. Druskininkų meras buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių. R. Malinausko veiksmų netyrė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes negavo duomenų apie galimą privačių ir viešųjų interesų supainiojimą.

Tuomet R. Malinauskas su buvusiais Socialdemokratų partijos Druskininkų skyriaus nariais nusprendė kurti atskirą judėjimą „Už Druskininkus“. „Šiuo metu apsiribojame vietiniu judėjimu, o gyvenime niekas nežino, kas ir kada į ką išaugs“, – tąkart kalbėjo kurorto vadovas.

Diskusijų yra daug. Galbūt žodis „kalbinimai“ nelabai tinka, nes mes čia ne kokios gražuolės, kad būtų kalbinimai.

„Jei šiandien kalbėtume apie mano asmenines perspektyvas, aš jas sieju su mūsų judėjimu, kadangi buvau komandos žmogus ir toks liksiu“, – LRT.lt dabar sakė R. Malinauskas.

LRT.lt pasiteiravus, ar jį kviečia prisijungti kitos politinės jėgos, politikas atsakė: „Diskusijų yra daug. Galbūt žodis „kalbinimai“ nelabai tinka, nes mes čia ne kokios gražuolės, kad būtų kalbinimai. Bet diskutuojame, analizuojame ir ateityje priimsime kažkokius sprendimus. Yra įvairių diskusijų su kitais judėjimais, kitomis partijomis“, – tęsė R. Malinauskas.

Paklaustas, ar sulaukė pasiūlymų iš abiejų kairiųjų politinių jėgų, atsiradusių skilus LSDP, R. Malinauskas tikino: „Gal pasakyčiau, kad ne tik [iš jų]. Šiandien turbūt dar anksti sakyti [ar priimtų kurios nors socialdemokratiškos partijos pasiūlymą – LRT.lt], pirmiausia tiek vienam, tiek kitam dariniui dar patiems reikia surasti kelią, nes pakalbu ir su merais, ir su buvusiais ar esamais partiečiais – žmonių nuomonės, kiek suprantu, nėra nusistovėję.“

Politologas: jo parama – pergalė Druskininkuose

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius politologas A. Krupavičius sako, kad R. Malinausko parama politinėms jėgoms būtų reikšminga ne tiek nacionaliniu mastu, kiek konkrečiai Druskininkuose, nes ten, nepaisant visų prieštaringų vertinimų, jo komanda išlaiko didesnės visuomenės dalies paramą.

„Druskininkuose kam nors tikėtis lengvai laimėti būsimuose savivaldybių tarybų ir mero rinkimuose prieš R. Malinauską ir jo komandą, matyt, ne itin realu. Apskritai, manau, dabar yra tam tikras [R. Malinausko] laikas šešėlyje, išliekant mažai matomu, neįsiveliant į kažkokias naujas peripetijas. Tai jam netgi padeda susigrąžinti autoritetą ir įtaką.

Manau, politinės partijos tikrai mėgins rasti kelius į jo komandą ir vienaip ar kitaip pritraukti. Bet R. Malinauskui geras kelias – ir visuomeninis judėjimas, Druskininkų savivaldybėje ir toliau išlaikant tam tikrą nepriklausomybę“, – LRT.lt komentavo politologas.

Pasak VDU profesoriaus, neaišku, prie kurios partijos R. Malinauskas galėtų prisijungti.

„Buvusi Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Socialdemokratų partija nuo jo tarsi atsiribojo ir dabar Gintauto Palucko santykis su R. Malinausku nėra aiškus. Gal netgi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga būtų vienas iš variantų [prie ko galėtų jungtis R. Malinauskas], bet tikrai nemanau, kad taip lengvai bus pereita į vieną ar kitą partiją. Tikrai bus svarstymų, skaičiavimų. Jei tas veiksmas įvyks, veikiausiai tai gali nutikti netgi paskutinę minutę artėjant rinkimams. Jo parama išties gali būti pergalė Druskininkuose“, – LRT.lt sakė politologas.

Savivaldybių tarybų rinkimai įvyks 2019 m. vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute

Danute portretas
pAGAL VEISKMUS , KA MATOME IS ZINIASKLAIDOS TURETU BUTI DARBO PARTIJOJE.

Atrodo

Atrodo portretas
Malinauskas myli ne tik save, bet ir druskininkiečius. O, kad taip būtų Klaipėdoje!

Gile

Gile portretas
Ne be reikalo sakoma, kas lasas deguto, statine medaus sugadina.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių