Dokumento parduodant alkoholį prašys tik iš jaunų asmenų?

  • Teksto dydis:

Seimas trečiadienį po pateikimo pritarė siūlymui, kad dokumento parduodant alkoholį būtų galima reikalauti tik iš jaunų asmenų.

Už tokias trijų socialdemokratų pateiktas pataisas balsavo 31 Seimo narys, du susilaikė. Toliau dėl siūlymo diskutuos Seimo komitetai, svarstymas plenarinių posėdžių salėje numatytas rugsėjo pabaigoje.

Pagal projektą, reikalauti asmens amžių liudijančio dokumento alkoholinių gėrimų pardavėjai turėtų teisę tik tuomet, kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų.

Šį projektą Seimo socialdemokratai Bronius Bradauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Mikolaitis registravo, kai daugelyje parduotuvių nuo rugsėjo pradėta reikalauti dokumento iš visų alkoholio pirkėjų.

Iniciatoriai tvirtina, kad didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą, pagal kurį asmens dokumento reikalaujama iš visų alkoholį perkančių asmenų, kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa"“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
jeigu paprašo paso, tuomet gerai, kitą kart ateini ir pilną vežimėlį alaus butelių prisikrauni, o finale pasakai (jei matai , kad tirai neprašys paso(čia daugiau apie maximas) pasakai jog prie kasos negaliu pirkti, nes asmens dokas, ne koks popiergalis, kišenėj nenešioju

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Vat kas gaunasi,kai kišasi ne i savo reikalus ponai prekybininkai.Istatymų leidimas Seimo darbas-jie gauna gerus atlyginimus.Čia prekybcentrių susitarimas.Jeigu jie susitaria šiame klausime-tai susitaria ir kituose.Varnas varnui akies nekerta.Bet koki susitarimą reikia griežtai bausti.Dabar gi šis reikalalavimas- paso pateikimas visiems pirkėjams yra nesuprantamas,nelogiškas,diskriminuojantis.O kad pasirašė sveikatos ministras tai elementarus Lietuvos sveikatos politikos diskreditavimas.O kad atsakyti i ši prekybininkų triuką reikėtų ivesti prekybos alkoholiu monopoli.

!

! portretas
Iš prekybos centrų, reikalaujančių asmens dokumento, reikia atimti prekybos alkoholiu licenzijas. Jie juk skelbiasi kovoją su girtavimu, tai tegul kovoja radikaliai,- neparduoda alkoholio visai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių