Diplomatas: ES ekonomines sankcijas Rusijai turėtų patvirtinti artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) turėtų artimiausiomis dienomis patvirtinti ekonomines sankcijas Rusijai, kurios apribotų priėjimą prie kapitalų rinkų, numatytų ginklų embargą, uždraustų perduoti dvigubos paskirties prekes ir jautrias technologijas, antradienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas.

„Šiandien vyko eilinė COREPER - nuolatinių atstovų komiteto - diskusija šita tema, kuri suteikia daug optimizmo ir vilčių, kad jau artimiausiomis dienomis paketas tokių ribojimo priemonių bus patvirtintas ir jis įsigalios Europos Sąjungai jį viešai paskelbus“, - žurnalistams sakė diplomatas.

BNS paklaustas, kas apimtų šias sankcijas, viceministras atsakė: „Tai trečiosios fazės (priemonės) - priėjimas prie kapitalo rinkų, ginklų embargas, dvigubos paskirties prekių ir jautrių technologijų neperdavimas”.

Diplomatas pabrėžė, kad Lietuva „nuo konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos pradžios buvo aktyvi Europos Sąjungos sankcijų režimo Rusijos atžvilgiu sukūrimo ir taikymo šalininkė“.

ES diplomatai pirmadienį pasiekė preliminarų susitarimą dėl grupės žmonių iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos ir kelių Rusijos įmonių, kuriems bus įvestos sankcijos, taip pat dėl naujų priemonių, skirtų apriboti prekybą ir investicijas Kryme, kurį anksčiau šiais metais aneksavo Rusija.

Antradienį valstybių narių atstovai pratęsė diskusijas, siekdami susitarimo dėl didesnio masto ekonominių sankcijų Rusijai. Jei visoms 28-ioms ES valstybėms pavyks susitarti, šios sankcijos apims kapitalo rinkas, gynybos sektorių ir jautrias technologijas.

„Lietuva visada pasisakė už sankcijų režimo stiprinimą, konsolidavimą, efektyvinimą ir suderinimą su tomis sankcijomis, su tomis ribojančiomis priemonėmis, kurias taiko kiti mūsų sąjungininkai, pavyzdžiui, Jungtinės Amerikos Valstijos“, - sakė viceministras A.Krivas.


Šiame straipsnyje: ESAndrius KrivassankcijosRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Eusijai sankcijos pakenks,bet nereikia uzmirsti kad ir Rusija nenutiles Ir daugiausiai nukentes europa uz amerikos palaikima

xfhj

xfhj portretas
Gerai, kad su tokiu sankciju greitumu, putleris, su savo tankais, nepersikele i UK sala.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių