Dėl vietos Seime ietis surems du buvę vidaus reikalų ministrai

  • Teksto dydis:

Seimo kontrolierius, buvęs Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pateikė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) valdybai oficialų prašymą leisti jam kandidatuoti Karoliniškių rinkimų apygardoje, kai tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga oficialiai paskelbė, kad šioje apygardoje į 2016 metų Seimą kandidatuos ir S. Skvernelis.

„Partijos valdyba R. Šukio prašymą patvirtino. Jo noras kandidatuoti toje pačioje apygardoje kaip ir S. Skvernelis, buvo viena iš sąlygų, mums aptariant bendradarbiavimo su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais), sąlygas. Gerbiu šį jo sprendimą, o pats grįšiu į Senamiesčio vienmandatę, kurioje jau esu kandidatavęs. Ž. Šilgalis kandidatuos Fabijoniškių apygardoje, kurioje kandidatavo ir 2012 m. rinkimuose”, - sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas.

„Sutikdamas kandidatuoti su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) pageidavau būti iškeltas toje rinkimų apygardoje, kurioje kandidatuos buvęs Policijos generalinis komisaras ir vidaus reikalų ministras S.Skvernelis. Noriu susiremti su S.Skverneliu kaip buvęs vidaus reikalų ministras su buvusiu vidaus reikalų ministru. Iš tikrųjų, Karoliniškių apygardą galima pavadinti buvusių vidaus reikalų ministrų apygarda, kadangi joje paskelbė kandidatuosiantis ir Juozas Bernatonis. Manau, kad mes visi trys tikrai turėsime apie ką padiskutuoti, ypač apie asmeninę atsakomybę, nuo kurios S. Skvernelis visuomet sėkmingai bėgdavo”, - sakė R. Šukys.

Jis priminė Skuodo rajone 2007 m. girto policijos pareigūno sukeltą avariją, kai žuvo trys mažamečiai vaikai, o policininkas pabėgo iš įvykio vietos palikęs nukentėjusius berniukus likimo valiai, net nebandęs iškviesti pagalbos.

„Tuo metu buvo būtina parodyti garbingos, moralios ir atsakingos politikos bei politiko elgesio pavyzdį. Todėl, niekieno neraginamas, prisiimdamas ir asmeninę atsakomybę, atsistatydinau iš vidaus reikalų ministro pareigų, taip pat pareikalavau atsakingų policijos vadovų ir pareigūnų atsakomybės. Kartu pasitraukė ir buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius bei jo pavaduotojas Vytautas Navickas. Tuo tarpu Lietuvos eismo priežiūros tarnybos viršininko pareigas užėmęs S.Skvernelis, kuris buvo praktiškai tiesioginis pražūtingą avariją sukėlusio policijos pareigūno vadovas, vienintelis iš pareigų pasitraukti atsisakė ir laikėsi įsikibęs savo posto. Analogiškai jis elgėsi ir panašioje situacijoje vėliau, jau būdamas policijos generalinio komisaro Visvaldo Telyčėno pavaduotoju, atsakingu už viešosios policijos veiklą. Tuo metu neblaivus Trakų rajono policijos pareigūnas sukėlė avariją, kurioje žuvo trys Kauno medikai. Atsakomybę dėl šio įvykio prisiėmė ir atsistatydino tik policijos generalinis komisaras V.Telyčėnas”, - sakė R. Šukys.

Vidaus reikalų ministru dirbęs S. Skvernelis pareiškė, kad nereikia ieškoti jo asmeninės atsakomybės ir po garsiosios Igorio Molotkovo gaudynių istorijos, kai vyrą, atėmusį iš pareigūnų automatą “Kalašnikov”, po Vilnių gaudė kelių tūkstančių pareigūnų pajėgos.

"Tikiuosi, kad žmonės turės galimybę pasirinkti jiems priimtiną kandidatą, palyginti konkrečius nuveiktus jų darbus, vertybes, principus ir atsakomybės supratimą, kuriant ir reformuojant, vadovaujant vienai iš svarbiausių žmonėms - vidaus reikalų sistemai”, - pabrėžė R. Šukys.

R. Šukys šį rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose kandidatuos kaip nepriklausomas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas. R. Šukys gerai žinomas dėl savo politinės veiklos: tris kartus buvo išrinktas į Seimą, dirbo Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju, vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves

Buves portretas
Nei vieno!

algis

algis portretas
sukis apsigalvojo ir toliau nori afioras sukti vieta siukslyne

pikta replika

pikta replika portretas
"Dėl vietos Seime ietis surems du buvę vidaus reikalų ministrai"... Teisingesnis pavadinimas būtų : Dėl vietos prie lovio ietis surems du buvę vidaus reikalų ministrai :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių