Dėl Seimo nuotolinio darbo – pertrauka

Seimas kitą savaitę turėtų sugrįžti prie nuotolinio darbo įteisinimo galimybės.

Nors tai numatančias Statuto pataisas buvo planuojama pateikti ketvirtadienį, „valstiečių“ frakcijos vardu pertraukos iki kito posėdžio paprašė parlamentaras Tomas Tomilinas. Pertraukai buvo pritarta, už balsavus 43, prieš 37, susilaikius 20 parlamentarų.

Seimo kanceliarija svarsto ir visus kitus būdus, kaip galėtume ir balsuoti nuotoliniu būdu, bet tam reikės ir Statuto pataisų.

Statuto pataisas pateikęs parlamentaras Andrius Vyšniauskas pasiūlė suteikti  galimybę Seimo plenarinių posėdžių diskusijose dalyvauti nuotoliniu būdu, kadangi yra gana dažni pandemijos viruso atvejais ir Seime.

„Todėl norėtume suteikti galimybę, kad tie, kurie norėtų, galėtų visose diskusijose dalyvauti nuotoliniu būdu.  Kviesčiau tam pritarti. Kiek žinau, Seimo kanceliarija svarsto ir visus kitus būdus, kaip galėtume ir balsuoti nuotoliniu būdu, bet tam reikės ir Statuto pataisų. Dabar kalbame tik apie diskusijas. Kaip matome iš Vyriausybės valandos, techniškai tai įmanoma įgyvendinti nesudėtingai“, – sakė A. Vyšniauskas, kartu su Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju Jurgiu Razma parengęs Statuto pataisas.

Siūlomos Statuto pataisos numato, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną būtų  numatyta galimybė Seimo nariams nuotoliniu būdu realiuoju laiku elektroninių ryšių priemonėmis, t.y. Seimo nariui fiziškai nebūnat plenarinių posėdžių salėje, dalyvauti diskusijoje visais svarstomais klausimais, žodžiu ir raštu pateikti pasiūlymus, pastabas, pataisas, Seimo posėdžiuose klausti pranešėjų ir papildomų pranešėjų; skelbti pareiškimus, sakyti replikas, kalbėti dėl balsavimo motyvų, teikti pasiūlymus dėl posėdžio vedimo tvarkos, procedūros.

Šiuo metu Seimo statute Seimo nariui tokia galimybė nenumatyta.

Vyriausybei paskelbus valstybės lygio ekstremaliąją situaciją visoje šalyje ir karantiną dėl naujosios koronaviruso infekcijos (COVID-19) plitimo grėsmės bei patvirtinus karantino režimą, nustatyta, kad valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu arba daliniu nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje, ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių