Dėl savivaldos mandato kovoti ketina daugiau kaip 70 visuomeninių komitetų

Kovoti dėl savivaldos mandato jau registravosi 77 visuomeniniai rinkimų komitetai, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija.

Pagal įstatymą, komitetų registracija baigiasi šeštadienį, tačiau dokumentų priėmimas pratęsiamas ik artimiausios darbo dienos vakaro, tai yra pirmadienio.

„Dokumentus pirmadienį priimame iki darbo dienos pabaigos. Šeštadienį kolegos irgi dirba, jei kas atvyks registruotis savarankiškais politinės kampanijos dalyviais, registruoti komitetus VRK, irgi galės tai padaryti“, – BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Šeši rinkimų komitetai registruoti Vilniuje, keturi – Klaipėdoje, po tris komitetus registruota Šiaulių ir Alytaus miestuose, Pagėgiuose ir Marijampolėje, Zarasų ir Radviliškio rajonuose.

Komitetai dažniausiai įvardyti su sąrašo lyderių pavardėmis ar miesto, kuriam siekia vadovauti, pavadinimu, tačiau esama ir originalesnių variantų: pavyzdžiui, Vilniaus mieste rinkimuose dalyvauja komitetai „Vilniečių lokys“, „Gedimino miestas“, o krepšinio trenerio Rūtenio Paulausko komitetas vadinasi „Judėk, Vilniau“. Rinkimams Mažeikiuose registruotas komitetas „Mažeikių pavasaris“, Radviliškyje – „Mes esame Kitokie“, Šiauliuose – „Kviečiu aš tautą“.

Per praėjusius savivaldos rinkimus 2015 metais iš viso rinkimams buvo registruoti 58 visuomeniniai komitetai. Tai buvo pirmieji savivaldos rinkimai, kuriuose jiems buvo leista sąrašus kelti.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

untokas

untokas portretas
laikas "NUSKANDINTI" partines ideologines GRUPUOTES, kurios per 30 metų nuskurdino Lietuvą

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tikra durnesnių už save paieška.Tik kolchozo tautinės kriaučkos galėjo ,,sumislyt'' tokiu būdu drumsti rinkėjų smegenines ir suburt visam-ameninius komitetus su tom pačiom nusenusiom politinėm iškamšom.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių