Dėl partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ pradėtas ikiteisminis tyrimas

  • Teksto dydis:

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad pakartotinai steigiant partiją „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ („NPD“) buvo pažeisti įstatymai.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, (...) nustačius nusikalstamos veikos požymių pagal Baudžiamojo kodekso 300 straipsnį: dokumento klastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu“, - BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Panevėžyje Rasa Stundžienė.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas pradėtas šią savaitę.

Į prokuratūrą dėl galimų įstatymų pažeidimų rengiant pakartotinį „NPD“ suvažiavimą kovo pabaigoje kreipėsi Teisingumo ministerija. Teisingumo ministro atstovas spaudai Sergejus Tichomirovas balandžio pradžioje sakė, kad ministerija negali patvirtinti „NPD“ pateiktų dokumentų tikrumo ir nuspręsti, ar suvažiavimas įvyko nepažeidžiant nustatymų ir ar jis apskritai įvyko.

Po pirmo „Neapmokestinamų pajamų didinimo“ steigiamojo suvažiavimo Teisingumo ministerija nusprendė neregistruoti partijos dėl nepakankamo steigėjų skaičiaus. Kaip nurodė ministerija, vasario 1-ąją pateiktuose partijos steigimo dokumentuose buvo nurodyti 2385 steigėjai, tačiau patikrinus jų duomenis valstybiniuose registruose ir palyginus juos su kitų partijų sąrašais, išsiaiškinta, kad nesutampa dalies asmenų vardai, pavardės, asmens kodai, dalis jų jau priklauso kitoms partijoms. Iš viso nustatyti 1888 teisingi įrašai. Įstatymai reikalauja, kad partijos steigėjais būtų ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Ministerijai taip pat abejonių sukėlė partijos pavadinimas. Ji kreipėsi į mokslininkus su prašymu pateikti savo nuomonę, ar viešasis juridinis asmuo savo pavadinime vartodamas žodžių junginį „ neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ neklaidina visuomenės dėl savo veiklos tikslų ir jam teisės aktais suteikiamų teisių.

Antrą kartą steigiamojo suvažiavimo dokumentus „NPD“ atstovai ministerijai pateikė kovo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo

Jooo portretas
Klausimas" ką dabar darys puteikininkai? Panemunės Zabelienė, Drėzas iš Šilainių ir kiti? Kur dabar bėgs? Pas tą su dviem pavardėm?"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių