Dėl pabėgėlių priėmimo premjeras nori diskusijų Seime

  • Teksto dydis:

Klausimas dėl Lietuvos prisiimamų pabėgėlių turėtų būti aptartas valdančiosios koalicijos politinėje taryboje ir pristatytas Seime, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Tai turėtų būti daroma pasikeitus situacijai, kai iš Europos Komisijos laukiama žinių dėl naujos pabėgėlių naštos pasiskirstymo tarp Europos Sąjungos valstybių, BNS sakė premjeras.

„Priėmiau sprendimą, kad šis klausimas turėtų būti apsvarstytas Politinėje taryboje. Jei pirmuoju atveju mes buvome nusiteikę gana greitai priimti sprendimą, tai dabar manome, kad šis klausimas turėtų būti pristatytas dar ir Seime“, - telefonu iš Jeruzalės BNS sakė premjeras.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį pareiškė, kad Vyriausybės aptartą poziciją dėl pabėgėlių skaičiaus turėtų svarstyti visas parlamentas, o ne tik Europos reikalų komitetas. Siūlymą palaiko vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, bet tam nepritaria Seimo Europos reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas.

Šiuo metu Europa susiduria su didžiausia pabėgėlių krize nuo Antrojo pasaulinio karo. Nuo sausio iki rugpjūčio į ES atvyko apie 350 tūkst. migrantų. Siekdamas palengvinti Pietų Europai tenkančią naštą, Briuselis šią savaitę oficialiai pasiūlys po skirtingas šalis nares perkelti 120 tūkst. pabėgėlių iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos.

Vasarą šalys narės susitarė dėl 32 tūkst. pabėgėlių paskirstymo savanorišku pagrindu. Lietuvos Vyriausybė anksčiau įsipareigojo per dvejus metus priimti 325 pabėgėlius, bet praėjusią savaitę pripažino, kad šis skaičius turbūt augs. Lietuva, kaip ir kitos Vidurio bei Rytų Europos šalys, iki šiol nepritarė pasiūlymams numatyti privalomas pabėgėlių  kvotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių