Dėl P. Gražulio „Lexus“ įsigijimo kreipėsi į prokuratūrą

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė frakcijos vardu kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką ir Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę dėl Seimo nario Petro Gražulio automobilio nuomos ir įsigijimo bei ryšių su juridiniais asmenimis.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, jog frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys  P. Gražulis iš Seimo parlamentinei veiklai skirtų lėšų 2015 m. ir 2016 m. nuomojosi automobilį „Lexus GS450H“, o 2017 m. gegužės 26 d. tą patį automobilį įsigijo iš UAB „Nordic Via“, parlamentarė kreipėsi į Generalinį prokurorą prašydama ištirti, ar Seimo narys nepažeidė Lietuvos Respublikos teisės aktų, nuomodamas ir įsigydamas automobilį bei kokie ryšiai jį sieja su bendrovėmis „Judex“ bei „Nordic Via“, kompanijos „Rosneft“ atstove Lietuvoje.

Taip pat R. Morkūnaitė-Mikulėnienė prašo Seimo etikos ir procedūrų komisijos ištirti ir pateikti išvadą, dėl frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nario P. Gražulio elgesio, kai jis galimai pažeidė įstatymus, nedeklaruodamas sandorio dėl prabangaus automobilio įsigijimo.

Primenama, jog Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 6 straipsnio 1 dalies 6 punktas nurodo, kad Seimo narys turi deklaruoti: „6) informaciją apie per paskutinius 12 kalendorinių mėnesių sudarytus ir kitus galiojančius sandorius, jeigu sandorio vertė didesnė negu 3 000 eurų;“. P. Gražulis 2017 m. gegužės 26 d. iš UAB „Nordic Via“ įsigijo automobilį „Lexus GS450H“ ir šio sandorio iki šiol nėra deklaravęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilka

Ilka  portretas
Sutinku ,renkame į seimą neatsakingai ,bet kai papuola seiman ,kas pasidaro jiems ,lyg durnaropių prisiėdė ,gopšumas užvaldo ir negali atsispirti .

grazina

grazina portretas
Zinote,paskaitau komentarus koktu darosi.senai tas gražulis dirba visiems,kaip rusai sako ir vasym ir nasym .reikia kaip seniau elektros kedes viska pasakys,dabar kaip pažiūri visose laidose pritampa ir gerai,kas pamoka ten ir eina.

Geju draugas

Geju draugas portretas
Ne tokis shventas kaip apsimeta, rusu agentas
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių