Dėl melagingų parodymų nuteista „darbietė“ apskundė Lietuvą

  • Teksto dydis:

Dėl melagingų parodymų davimo nuteista „darbietė“ Giedrė Vitė (buvusi Vitienė) Lietuvą apskundė Europos žmogaus teisių teismui (EŽTT).

Ji tvirtina, kad buvo verčiama duoti parodymus prieš save. G. Vitės nuomone, Lietuva pažeidė Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos nuostatas, užtikrinančias teisę į teisingą bylos nagrinėjimą.

Dabar Darbo biržoje laikinai Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas pareigas einanti G. Vitė 2009 metų gegužę pripažinta kalta, kad, būdama liudytoja, Darbo partijos apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo byloje padarė nusikaltimą – davė melagingus parodymus. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas jai tada skyrė 3750 litų (1086 eurų) baudą.

Per ikiteisminį tyrimą Darbo partijos byloje Vitienės pavardę turėjusi moteris teigė negalinti prisiminti, kad pasirašė prokurorų parodytus buhalterinius dokumentus. Tą patį ji pareiškė ir per pakartotinę apklausą, todėl buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė, ji jokių G. Vitienės atminties sutrikimų nenustatė. Kasos išlaidų orderius ištyrę ekspertai nustatė, kad juos užpildė ir pasirašė G. Vitienė, todėl šiai buvo iškelta baudžiamoji byla.

EŽTT G. Vitė teigė, kad Darbo partijos byloje ji turėjo būti apklausta ne liudytoja, o įtariamąja, tokiu atveju ji būtų galėjusi apie save ir savo elgesį liudyti tiek, kiek tai neužtrauktų baudžiamosios atsakomybės.   

G. Vitė yra buvusi Seimo narės Loretos Graužinienės padėjėja, Darbo partijos būstinės vadovė, kurį laiką dirbo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wiite

Wiite portretas
Kremliaus remiamos partijos veikėja.

cha cha cha

cha cha cha   portretas
Teisingai, p.Vite. Reikia skųsti Lietuvą. Koks čia, po šimts, nuteisimas? Čia, viso labo, tik mizerinė baudelė. Tai iesiog solidaus žmogaus ir partijos įžeidimas.

Joo

Joo portretas
Nesuprantu, kaip žmogus gali liudyti prieš save. Čia panašu net ne Rusija bet Korėja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių