Dėl įtarimų korupcija A. Butkevičius kaltina oponentus

  • Teksto dydis:

Valdančiųjų socialdemokratų vadovas premjeras Algirdas Butkevičius dėl Vyriausybės nariams ir jo partijos kolegoms metamo korupcijos šešėlio kaltina politinius oponentus bei teigia laukiantis „konkrečių faktų“ dėl korupcijos susitikime su prezidente Dalia Grybauskaite.

Šalies vadovė yra pareiškusi, kad dėl korupcijos šešėlio padėtis Vyriausybėje yra sudėtinga.

Grįžęs po dviejų savaičių atostogų Karibuose premjeras teigė tenkinsiąs partietės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimą, taip pat siūlysiąs Druskininkų merui Ričardui Malinauskui stabdyti narystę partijoje. Tiesa, premjeras nemato pagrindo R.Malinauskui nusišalinti nuo savivaldybės vadovo pareigų, taip pat remia teisėsaugos tyrime figūruojantį aplinkos ministrą „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką dėl atsisakytų kurortų apsaugos zonų.

PRAŠYS PREZIDENTĖS PATEIKTI FAKTUS

„Aš irgi labai laukiu to rimto pokalbio – nesakyčiau, kad yra kažkoks išskirtinis pokalbis ar susitikimas, mes susitinkame kartą per savaitę (...). Mane patį irgi sudomino kitas tonas, kad Vyriausybėje lyg tai yra korupcija. Aš, kaip ministras pirmininkas, esu pasiruošęs už viską ir visada atsakyti. Aš norėsiu, kad konkrečiai būtų pateikti faktai ir aš norėsiu išgirsti, kur ta yra korupcija. Jei tokie faktai bus, aš esu pasirengęs tą pačią dieną tokius tarnautojus atleisti“, – žurnalistams antradienį sakė po atostogų grįžęs A.Butkevičius.

„Jei ji (Vyriausybė) būtų korumpuota, aš seniai joje nedirbčiau. Man svarbu yra orumas, atsakingumas, o ne užimamos tam tikros pareigos“, – sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar Vyriausybė yra korumpuota.

SITUACIJA PRIMINĖ SOVIETMETĮ

Aktualijoms skirtos spaudos konferencijos pradžioje premjeras pareiškė, jog niekam nelinkėtų „tokių atostogų“ tvirtindamas, kad susiklosčiusi situacija jam primena sovietmetį.

„Atostogų metu prisiminiau kaip ir grįžimą į Sovietų sąjungos laikus, kai kada principingi, teisingi žmonės išvažiuodavo atostogauti, jiems dar profsąjunga teikdavo nemokamą kelialapį, kad negalėtų greitai sugrįžti ir per tą laiką būdavo paskelbiama tam tikra informacija, būdavo sukviečiamas politinius biuras ir atstatydindavo žmogų arba pažemindavo pareigose. Tuo įvykius įdomiai stebėdavau, nes jaunam teko pradėti dirbti atsakingose pareigose“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Kalbėdamas apie teisėsaugos pradėtą tyrimą dėl galbūt darytos įtakos priimant Vyriausybės nutarimą, kuriuo panaikintos kurortinės zonos, premjeras kaltino „politinius oponentus“. Jis tikino žinantis, „dėl ko skandalas yra atsiradęs“, bet neįvardijo nieko konkretaus sakydamas, jog nenori pakenkti tyrimui.

PREMJERAS: FORMUOJASI BAIMĖ SPECIALISTŲ TARPE

Konferencijoje jis pareiškė pasitikintis aplinkos ministru K.Trečioku, kurio ministerija rengė nutarimą, o nutarimo siejimą su teismo sprendimais dėl Vijūnėlės „dvaro“ vertino kaip „juodųjų technologijų scenarijų“.

„Noriu drąsiai pasakyti, kad aplinkos ministras, mano įsitikinimu, kada jis pristatinėjo šitą Vyriausybės projektą, jisai yra teisus. Nebent buvo kažkokie kiti dalykai ir tyrimas duos atsakymus (...). Manau, mes dar turėsime atskirą spaudos konferenciją, kur aš galėsiu įvardinti tikriausiai tas priežastis, kurias aš irgi žinau“, – sakė jis.

Kartu jis pažymėjo, kad Lietuvoje „formuojasi didžiulė baimė specialistų tarpe“.

„Ir tą man pasako ministrai, kada reikalinga derint tam tikras procedūras pasirašant tam tikrus dokumentus, nors, atrodo, viskas vyksta tvarkingai ir teisingai, bet baimė gali sustabdyti tam tikrus progresus, kurie yra nepaprastai svarbūs ir reikalingi“, – sakė premjeras.

TRIUKŠMAS DĖL NUTARIMO – ŠŪVIS PRO ŠALĮ

Premjeras teigė, jog triukšmas dėl pakeisto Vyriausybės nutarimo ir kurortinių zonų panaikinimo yra oponentų šūvis pro šalį.

„Galiu nuliūdinti politinius oponentus: visa ši išpūsta istorija yra šūvis pro šalį. Nebent aš ko nors nežinočiau“, – antradienį sakė jis.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad Vyriausybės nutarimo projektas, dėl kurio pakeitimo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, svarstytas nuo 2014 metų ir jis nebuvo skirtas niekam konkrečiai.

A.Butkevičius tvirtino, kad nutarimo pakeitimas, kai netekusiu galios pripažintas visas skirsnis dėl kurorto apsaugos zonų, negalėjo turėti įtakos teisme sprendžiant dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose teisėtumo.

„(...) panaikintame nutarimo skyriuje nebuvo įvardyta, kokiai apsaugos zonai priklauso pastatas. O tiksliau jame nebuvo išdėstyta, kas laikoma pirmąja, kas laikoma antrąja ar trečiąja apsaugos zona. Būtent dėl to nutarimo priėmimas negalėjo turėti įtakos teismo sprendimui“, – neįvardytų teisininkų išvadą per spaudos konferenciją citavo Vyriausybės vadovas.

PREMJERUI UŽKLIUVO STATYBOS DRUSKININKUOSE

A.Butkevičius pabrėžė pats atsakysiąs į visus pareigūnų klausimus, nes supratęs, kad šis klausimas jau „nebekelia juoko“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cianidas

cianidas portretas
ponas,prieikit prie veidrodzio,pamatysit korupcijos vada

Kas paneigs.

Kas paneigs. portretas
Visi kalti tik ne palikimas AMB.Jie tesia jo pradetus prichvatizavimo darbus.Zmones per 25 m.negali susigrazinti zemiu,nes juos prichvatizavo palikimas.

Ai,ai,ai

Ai,ai,ai portretas
Kas dedasi Lietuvoje,kaip pradejome nuo privatizavimo viežbučių,draugei Kristinai,tai ir tesiasi,vieniems viskas,o kitiems vos 200 eurų pensija,kaltų nera ir nebus,...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių