Dėl automobilio nuomos partijai – nemalonumai R. Žemaitaičiui

Laiku nedeklaravęs automobilio nuomos sandorio „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas Remigijus Žemaitaitis pažeidė įstatymą, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Komisija konstatavo pažeidimą dėl privačių interesų deklaravimo, nustatyta, kad buvo nusižengta reikalavimui tinkamai ir laiku deklaruoti interesus. Sandoris atitiko visus deklaruotino sandorio kriterijus“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

VTEK nustatė, kad 2016-ųjų gruodį  R. Žemaitaitis savo partijai išnuomojo automobilį. Jis sandorį turėjo nurodyti per mėnesį, tai jis padarė tik pernai spalį, paviešinus šią informaciją žiniasklaidoje.

Kaip skelbė lrytas.lt, R.Žemaitaičiui kas mėnesį už nuosavą automobilį iš partijos buvo mokama po 800 eurų. Kuro išlaidas anksčiau apmokėdavo irgi partija. Savo automobilį partijai nuomojo ir pats juo naudojosi ir atsakingasis sekretorius Almantas Petkus.

Pats R. Žemaitaitis BNS pernai spalį sakė automobilį partijai nuomojantis daugiau nei metus, tačiau jam dėl prastos „Tvarkos ir teisingumo“ finansinės situacijos sumokėta tik už du mėnesius. „Tvarkiečių“ pirmininkas pabrėžė, jog suma neviršija įstatyme numatytos 3 tūkst. eurų ribos, kai sandorius reikia deklaruoti, todėl to ir nepadarė laiku. Politikas sakė sandorį anksčiau deklaravęs turto ir pajamų deklaracijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kontingentas - Jotauto humoristinis vaizdelis

Kontingentas - Jotauto humoristinis vaizdelis portretas
Gražiuliui - kelionės į Klaipėdą ir į virtinių fabriką; Oliekai - malonumai su auksu, šaukštais ir šakutėmis; gamtosaugininkui - žaliasis vynas automobilyje, Šėrinskienei ir Vierygai teko lemtis skelbti draudimus ir kurti komisijas, Karbauckiui lemta periodiškai pamiršti deklaruoti objektus

Margas kaip seimas

Margas kaip seimas portretas
Prifarširuota visokių, kaip... seime.

Virmantas

Virmantas portretas
garbanota kaip mergytė. Ale, jau ir vyrai išsidirbinėja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių