Per daug rinkimams Biržuose išleidę respublikonai praras užstatą

  • Teksto dydis:

Per didelę sumą savivaldos rinkimams Biržuose išleidę respublikonai praras rinkimų užstatą.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) konstatavo, kad beveik 20 proc. išlaidų limitą viršijęs Respublikonų partijos kandidatų sąrašas Biržų rajono rinkimų apygardoje šiurkščiai pažeidė įstatymą.

Savo sprendimu VRK pripažino, kad šios partijos sumokėtas rinkimų užstatas yra negrąžintinas. Rinkimų užstatas vienam kandidatų sąrašui savivaldybėje yra vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio, t.y. siekė daugiau kaip 600 eurų, bet galėjo didėti sąraše esant asmenų, kurie turi su mandatu nesuderinamas pareigas.

Respublikonų partijos sąrašas rinkimams Biržuose galėjo išleisti 15 tūkst. eurų, o ataskaitoje nurodyta, kad išleido 18 tūkstančių. Pasak VRK sprendimo, išlaidų limitas viršytas - 2,9 tūkst. eurų arba 19,67 procento.

Maksimalų išlaidų limitą viršijo ir meru išrinktas sąrašo vadovas Valdemaras Valkiūnas - galėjęs rinkimų kampaniją finansuoti už 18,8 tūkst. eurų, jis išleido 20,2 tūkstančio.

V.Valkiūnas išlaidų limitą viršijo 1,3 tūkst. eurų arba 7,41 proc., t.y. neviršijo 10 proc., todėl šis pažeidimas nebuvo pripažintas šiukščiu.

Biržų meras BNS tvirtino, jog išlaidų limitą respublikonų kandidatai viršijo, nes vienas laikraštis per vėlai jiems pateikė sąskaitas. „Mus suklaidino vienas laikraštis, nes laiku nepateikė sąskaitų. Po to už dviejų mėnesių jis pradėjo teikti sąskaitas, jie deklaravo, mes negalėjom nedeklaruoti, nors jei taip būtų versle, kad laiku nepateikė sąskaitų, tai atsiprašau“, - BNS sakė V.Valkiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vikta

Vikta portretas
Stai kur taskomi musu pinigai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių