Darbo partijos lyderio rinkimai – kitų metų vasarį

  • Teksto dydis:

Nuolatinio neparlamentinės Darbo partijos pirmininko rinkimai vyks kitų metų vasarį.

Iki jų Darbo partijai vadovaus buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis, antradienį pranešė partija po jos tarybos posėdžio Širvintose

Ji nurodė, kad tiesioginiai partijos pirmininko rinkimai vyks 2018 metų vasario 3 - 4 dienomis.

„Darbiečių“ lyderė Živilė Pinskuvienė antradienį pasitraukė iš šių pareigų.

Atsistatydino grįžus V. Uspaskichui

Ž. Pinskuvienė atsistatydino praėjus savaitei po Darbo partijos įkūrėjo, europarlamentaro Viktoro Uspaskicho sugrįžimo į šią politinę jėgą.

Dar balandį partijai tuomet nepriklausęs V. Uspaskichas ragino „darbiečius“ keisti jos vadovybę.

Ž. Pinskuvienė antradienį linkėjo jam „netapti tariamu partijos gelbėtoju, panašiu į peroną atvykstantį ir iš jo išvykstantį traukinį“.

„Tai jis partiją ir jos žmones palieka, ir mes jį palydime, mojuodami nuo ašarų drėgnomis nosinaitėmis, tai jis vėl sugrįžta ir mes jį vėl sutinkame garsiais plojimais. O po kiek laiko viskas kartojasi iš naujo ir vėl viskas tas pats“, - sakė Širvintų merė.

„Esu tvirtos nuomonės, kad partijos lyderis neturi būti kelių intrigantų stumdomas, periodiškai užvažiuojantis gelbėti žmonijos. Lyderis turi būti tas, kuris gali partijos žmonėms pirmiausia užtikrinti stabilumą“, - kalbėjo ji.

Savo ruožtu V. Uspaskichas sakė, kad Darbo partija šiuo metu yra visiškai iškritusi iš politinės arenos.

„Tai, kas dabar vyksta su partija, yra bardakas. Iš politinės arenos ji iškrito visiškai“, - žurnalistams Širvintose sakė V. Uspaskichas. Jį citavo naujienų portalas lrytas.lt

Politikas neatskleidė, ar ketina dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, bet teigė apie tai pagalvosiantis: „Pažiūrėsime, ar partija dar išliks iki tų pirmininko rinkimų. Labai bloga situacija“.

Pašalino V. Fiodorovą

Antradienį sušauktas Darbo partijos prezidiumas iš partijos pašalino buvusį Seimo narį Viktorą Fiodorovą.

„Jis pirmą kartą buvo įspėtas prieš keletą mėnesių, o šiandien prezidiumas priėmė ryžtingą sprendimą jį šalinti iš partijos narių sąrašo“, - rašoma partijos pranešime.

Ž. Pinskuvienė sakė, kad V. Fiodorovas iš „darbiečių“ gretų pašalintas „už intrigas, rezgamas partijoje“.

„Partijoje tokių dalykų negali būti ir intrigantų partijoje nebus. Partija yra žmonių organizacija be intrigų ir chaosų, o tam, kad nuimtume visas aistras ir priimtume ramybę, buvo mano priimtas, aš manau, labai stiprus sprendimas atsisakyti partijos pirmininko pareigų“, - portalas lrytas.lt citavo atsistatydinusią partijos vadovę.

Ž. Pinskuvienė Darbo partijai vadovavo nuo pernai gruodžio, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų atsistatydino tuometis partijos lyderis Valentinas Mazuronis.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V. Uspaskichas  pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių