Darbo partijos bylą narplios septynių teisėjų kolegija

  • Teksto dydis:

Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą Aukščiausiajame Teisme nagrinės išplėstinė – septynių – teisėjų kolegija.

Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus antradienį pasirašė nutartį, kuria sudarė mišrią teisėjų kolegiją šiai bylai nagrinėti. Į ją paskirti Baudžiamųjų, ir Civilinių bylų skyrių teisėjai.

Anot teismo pranešimo, R.Norkus atsižvelgė į tai, kad byloje keliamas baudžiamojo įstatymo pritaikymo klausimas gali reikšti naują teisės normų aiškinimo praktiką, reglamentuojančią juridinio asmens baudžiamąją atsakomybę, taip pat sukčiavimą, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą ir apgaulingą pareiškimą apie juridinio asmens veiklą.

„Šioje byloje keliamas teisės taikymo klausimas dėl reorganizuoto juridinio asmens baudžiamosios atsakomybės, civilinio ieškinio, dotacijos sprendimo gali būti reikšmingas teismų praktikai tiek baudžiamosiose, tiek ir civilinėse bylose“, – teigiama pasirašytame teismo dokumente.

Teisėjų kolegijai nurodyta parengti bylą nagrinėti iki šių metų rugsėjo 16 dienos.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nuosprendis bus galutinis ir neskundžiamas.

Apeliacinis teismas vasario mėnesį Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą, parlamentarą Vytautą Gapšį ir buvusią finansininkę Mariną Liutkevičienę pripažino kaltais dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, bet išteisino dėl sukčiavimo.

V.Uspaskichui skirta 6,8 tūkst. eurų bauda, V.Gapšys nubaustas 3,6 tūkst. eurų, M.Liutkevičienė – 5,7 tūkst. eurų baudomis. V.Uspaskichas ir V.Gapšys baudas jau sumokėjo, M.Liutkevičienei teismas leido baudą sumokėti per dvejus metus.

Bylos duomenimis, 2004-2006 metais į oficialią Darbo partijos buhalterinę apskaitą neįrašyta 24 mln. 297 tūkst. 626,06 lito (7 mln. 37 078,91 euro) pajamų ir 14 mln. 727 tūkst. 63,21 lito (4 mln. 265 tūkst. 252,32 euro) išlaidų, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros pakeitimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių