Ž. Pinskuvienė: žmonėms gyventi oriai politinis folkloras nepadės

  • Teksto dydis:

Kauno Vytauto Didžiojo universitete įvyko Darbo partijos suvažiavimas, kuriame buvo patvirtinti šeši pirmininko pavaduotojai.

Valentinas Bukauskas – jau ketvirtą kadenciją Darbo partijai atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seime; Žaneta Simanavičienė – profesorė habilituota daktarė, Estijos garbės konsulė, Moterų partijos įkūrėja; Ingrida Baltušytė-Četrauskienė – ekonomikos magistrė, 2004 m. į partiją atėjusi kaip jaunimo atstovė, šiandien – stipriausio Darbo partijos skyriaus pirmininkė ir Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė; Gitana Markovičienė – daug vertingos patirties tiek privačiame, tiek valstybiniame sektoriuose turinti ekonomistė, parašiusi daug straipsnių ekonomikos, politikos temomis; Petras Kuizinas – Telšių rajono savivaldybės meras; Šarūnas Birutis – buvęs Europos Parlamento narys, 2012–2016 m. ėjęs Lietuvos kultūros ministro pareigas. Šie žmonės vakar išrinkti Darbo patijos pirmininkės Živilės Pinskuvienės pavaduotojais.

"Šią dieną mes atsiminsime kaip dieną, kai partija ėmė vėl priklausyti jos žmonėms. Šiandien – pabrėžiu, būtent šią dieną, vasario 12-ąją, viską pradedame iš naujo", – kreipdamasi į partijos narius sakė partijos primininkė Živilė Pinskuvienė.

Apie iš partijos pasitraukusius kolegas Darbo partijos pirmininkė nedaugžodžiavo: "Ką gi – jų ir neturi čia būti, nes juos į priekį vedė ne tie tikslai ir ne tos vertybės, todėl mums tikrai nebuvo pakeliui. Jie pamiršo, kad čia svarbiausia ne postai, ne mandatai Seime, o žmonės."

Pasak jos, partijai atsinaujinti buvo būtina. Kai keičiasi aplinkybės, turi keistis ir žmonės.

"Tebeturime gerą pagrindą po kojomis ir galime atsispirti naujam skrydžiui, todėl kviečiu visus partijos narius žvelgti ne atgal, ne vieni į kitus, bet tik į priekį. Tik priekyje yra naujų darbų horizontai. O darbo nebijome, gebėjimai ir idėjos niekur nedingo. Todėl ir turime susitvarkyti – turime stipriai pasitempti ir atnaujinti savo partinę organizaciją. Partijos programą. Nauji iššūkiai reikalauja apgalvotų, bet drąsių veiksmų. Ir mes jų imsimės visi kartu", – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Darbo partijos pirmininkė uždavė atvirą klausimą: kada gi žmonės galės pasijausti žmonėmis ir pradėti normaliai dirbti ir užsidirbti?

"Lietuvai vadinamosiosios darnios Lietuvos tikrai neužteks. Jeigu dar kas nors to nesuprato, tai greitai supras. Jau šiandien aišku, kad visas problemas, apie kurias garsiai Lietuvos žmonėms kalbėjo rinkimų laimėtojai, užgožė visiškai paviršutiniškas politinis folkloras ir menkaverčių darbų pastangos. Skelbtas profesionalumas – tik deklaracija", – sakė Ž.Pinskuvienė.

Pasak jos, Darbo partija yra puikiausia alternatyva mėgėjiškai dirbančioms valdančiosioms ir snaudžiančioms opozicinėms partijoms: "Turime porą metų iki rinkimų. Laiko distancija trumpa. Įsibėgėjimo takelio pakilimui beveik nėra, tačiau tikiu, kad būtent savivaldos rinkimuose prisiminsime pergalės skonį. Mes visada buvome stiprūs – Lietuvą matėme per regionus, savivaldybes, seniūnijas, bendruomenes. Per tikrų Lietuvos žmonių tikrus gyvenimus. Čia nėra daugiau ir mažiau svarbių. Visi esame svarbūs. Vienodai svarbūs."

"Tikiu, kad visus mūsų pranašumus galime sulieti į vieningą stiprią visumą – atsinaujinusią Darbo partiją", – sakė Darbo partijos pirmininkė Ž.Pinskuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Na kokia cia partija? Pasinaikint geriau.

Klaipeda

Klaipeda portretas
Atsirūgo neegzistuojantys trikampiai moksleiviams

Ona

Ona portretas
Tai kas gi "sustiprėjo" jų sąskaita?Kaip žiurkės išsibėgiojo visi perbėgėliai iš kitų partijų.Kai partija stipri,į ją bėga,o kai nusilpsta,kaip dabartinė Pinskuvienė partija,tai iš jos greitai sprunkama.Ši partija be jokių perspektyvų,nes nebėra joje autoritetingų žmonių.Liko likučiai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių