Darbo partija pasiėmė pranešimą apie įtarimus

Darbo partijos atstovė penktadienį nuvyko į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kur pasiėmė pareigūnų pranešimą apie įtarimus šiai politinei jėgai politinės korupcijos byloje.

Atsakingoji partijos sekretorė Ingrida Karpuškaitė su tyrėjais susitiko maždaug 15 valandą.

„Mes šiandien tik formaliai atsiimame pranešimą apie įtarimą, bet parodymų neduosime, proceso dar nepradedame, nes pirmiausiai turime pasisamdyti teisininkus“, – BNS sakė laikinasis Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.

Teisėsauga pateikė įtarimus Darbo partijai dėl stambaus masto kyšininkavimo ir prekybos poveikiu. Pareigūnai įtaria, kad partijos naudai kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė buvęs „darbietis“ eksparlamentaras Vytautas Gapšys.

Tyrėjai sako, kad V.Gapšys už koncernui naudingų sprendimų priėmimą paėmė apie 12 tūkst. eurų kyšį, už šią sumą esą padarytos nuolaidos transliuojant partijos politinę reklamą per „MG Baltic“ priklausančias televizijas.

Darbo partijos pirmininkas tvirtina nenorintis skubėti neigti įtarimų, kol jų neįvertino advokatai, tačiau pabrėžė, kad V.Gapšys veikė neturėdamas partijos įgaliojimų.

BNS penktadienį susisiekti su V.Gapšiu nepavyko.

Š.Birutis sakė, kad politinės reklamos nuolaidas paprastai gauna daugelis politinių partijų.

„Niekas jo neįgaliojo tokiais metodais veikti“, – teigė jis.

Politikas nurodė esantis įsitikinęs, kad už politinės reklamos nuolaidas Darbo partijos nariai koncernui „neatidirbinėjo“.

Penktadienį įtarimai dėl stambaus masto kyšininkavimo ir prekybos poveikiu pateikti ir Liberalų sąjūdžiui. Šios partijos vadovai kaltę neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių