V. Uspaskichas auklėjo Seimo „darbiečius“ ir grasino žema vieta rinkimų sąraše

  • Teksto dydis:

Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas per suvažiavimą Kėdainiuose kritikavo parlamente dirbančius „darbiečius“, kad šie neapgina partijos programos nuostatų Seime. Už tai jiems gresia žema vieta rinkimų sąraše.

Daugiausia priekaištų dėl MMA

Daugiausia priekaištų V.Uspaskichas pažėrė dėl gegužės 5 dienos balsavimo Seime dėl minimalios mėnesio algos (MMA). Pagal šį projektą, MMA šalyje turėtų sudaryti 60 proc. vidutinio šalies atlyginimo. Dabar tai būtų apie 426 eurai.

„Štai, gerbiamieji, paėmiau frakcijos Seime balsavimą. Gėda pasakyti (...). Iš 29 (Darbo partijos frakcijos narių) tuo metu palaikė aiškiai ir suprantamai tik septyni mūsų nariai. Kas tai yra? Dėl ko mes kabinome tuos plakatus po visą Lietuvą?“ - piktinosi V.Uspaskichas.

Per buvusią Seimo rinkimų kampaniją „darbiečiai“ žadėjo siekti, kad MMA būtų 1509 litai (437 eurai).

„Ateis 2016 metų rinkimai, kada sudarinėsime rinkimų į Seimą sąrašą, ir tie Seimo nariai, kurie balsuojant taip „palaiko“ savo programines nuostatas, tiksliau nepalaiko, sabotuoja jas, neturės atsirasti pirmame dvidešimtuke. Mažiausia“, - pareiškė V.Uspaskichas.

Jis paragino Darbo partijos frakcijos seniūną Seime Kęstutį Daukšį griežčiau kontroliuoti Seimo narių balsavimą.

„Šitoj vietoj aš principingai visą laiką atkreipsiu dėmesį į tokius „pravalus“, kurie vyksta Seime. Jeigu vyksta toks esminis klausimas dėl esminių mūsų Darbo partijos programinių nuostatų, vienintelė priežastis nedalyvauti yra mirtis. Jeigu guli ligoninėje mirties palatoje nenumiręs, tada turi būti atvežtas ir balsuoti. Nėra kitų priežasčių nebalsuoti, nedalyvauti, komandiruotės, visa kita turi būti atšaukta“, - kalbėjo faktinis partijos vadovas.

Jis paragino Seimo narius iki rudens užregistruoti teisės aktų projektus, kuriais būtų įgyvendinami partijos rinkimų programos pažadai.

„Pasistenkite perbalsuoti šitą (dėl MMA - BNS), nes mes prieš rinkimus važiuosime per visą Lietuvą, darysime skaidrę ir ten matysis, kad Darbo partija nebalsavo. Ir kur jus rinks?“ - retoriškai klausė V.Uspaskichas.

Jis taip pat kritikavo neįvardyto skyriaus pirmininką, kuris savivaldos rinkimams agitaciniame plakate nusifotografavo su konkurentu.

„Turi būti demokratija, bet ne „bardakas“, - sakė V.Uspaskichas.

Jis taip pat pristatė partijos skyriaus pirmininkų apklausos rezultatus, ko trūksta partijai. Sulaukta atsakymų, kad stinga populiaraus lyderio, partinės drausmės, viešųjų ryšių specialistų, vieningo Seimo frakcijos ir ministrų darbo, komandinio darbo.

Šeštadienį Kėdainiuose vyksta valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos suvažiavimas, kuriame renkamas organizacijos lyderis.

Darbo partija įkurta 2003 metų spalį. Šiuo metu Seime ji turi 29 atstovus.

P.Gražulis ragino išrinkti V.Mazuronį

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Seime Petras Gražulis šeštadienį į suvažiavimą susirinkusius „darbiečius“ ragino savo lyderiu rinkti buvusį jo partijos kolegą europarlamentarą Valentiną Mazuronį.

P.Gražulis prisipažino esąs asmeniškai suinteresuotas, kad V.Mazuronis taptų Darbo partijos pirmininku ir atsisakytų Europos Parlamento nario mandato.

„Jei Valentinas Mazuronis bus išrinktas pirmininku, aš išvažiuosiu į Europos Parlamentą atstovauti Lietuvai“, - teigė P.Gražulis.

Jis priminė, kad V.Mazuronis paliko „Tvarką ir teisingumą“ dėl to, kad tai neva prorusiška partija.

„Valentinas Mazuronis negalėjo dirbti su mumis, nes esame prorusiški, jis pasirinko jūsų partiją, nes esate labai proeuropietiški“, - sveikindamas Darbo partijos suvažiavimą teigė „tvarkietis“ ir patarė „darbiečiams“ „nekeisti orientacijos“, nesuliberalėti.

Šis P.Gražulis pareiškimas sukėlė juoką salėje. Darbo partiją įsteigė ir jos garbės pirmininkas yra rusų tautybės Viktoras Uspaskichas.

Į Darbo partijos suvažiavimą atvykęs krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas ragino išsirinkti tokį pirmininką, kad 2016 metais socialdemokratai su Darbo partija vėl laimėtų Seimo rinkimus.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus „darbiečiams“ teigė besitikintis, kad iki kitų Seimo rinkimų jie turi prisidėti prie „gerų darbų Lietuvai įgyvendinimo“, gerinant verslo aplinką.

„Reikia priimti labai svarbius pakeitimus, susijusius su darbo santykių reguliavimu, kad mums būtų galimybė įsteigti darbo vietų, dinamiškiau mokėti mokesčius ir dinamiškiau vystyti verslą“, - kalbėjo V.Sutkus.

Šeštadienį Kėdainių arenoje prasidėjo valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos suvažiavimas, per kurį turi būti išrinktas organizacijos vadovas. Kandidatais iškelti per dešimt politikų.

Suvažiavime dalyvauja 909 delegatai iš 1178.

Kovą partijos pirmininko postą paliko Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, prisiimdama asmeninę atsakomybę už partijai nesėkmingus savivaldos rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių