„Darbietis“ siūlo 18-os sulaukusiems vaikams skirti 2 tūkst. eurų išmoką

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnas Valentinas Bukauskas įregistravo Išmokų vaikams įstatymo pataisą, kad pilnametystės sulaukusiems asmenims būtų skiriama vienkartinė išmoka.

Projektas numato, kad „kiekvienam vaikui, kuriam sukako 18 metų, skiriama 55 bazinių socialinių išmokų dydžio vienkartinė išmoka“, šiuo metu ji siektų 2090 eurų.

Vienkartinė išmoka nebūtų išmokama grynaisiais pinigais, apribota, kam ji galėtų būti naudojama: apmokėti studijoms, pirkti baldams, buitinei, vaizdo ir garso technikai, namų apyvokos reikmenims, asmeniniam kompiuteriui, įsigyti sklypui ar būstui, jį remontuoti, mokesčiams už nuomojamo turimo būsto komunalines paslaugas apmokėti.

Vienkartinė išmoka nebūtų skiriama, jei asmuo yra suimtas, atlieka su laisvės atėmimu susijusią bausmę, skirtas priverstinis gydymas, paskelbta jo paieška ar jis teismo pripažintas nežinia kur esančiu.

Pasak pataisų iniciatoriaus, tokia išmoka būtų „didelė parama pradedant savarankišką gyvenimą“. Pataisos aiškinamajame rašte nurodoma, kad tokiam siūlymui įgyvendinti per metus reikėtų apie 68 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o vaikams iki 18 metu uztenka 15.20 e.net batu negali nupirkt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių