„Darbiečių“ prezidiumas patvirtino viceministrus ir pristatė energetikos ministrą

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose pirmadienį vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje buvo pristatytas partijos prezidiumo patvirtintas kandidatas į energetikos ministro postą Rokas Masiulis.

45-erių ekonomistas, tarptautinių santykių ir politikos išsilavinimą turintis R.Masiulis iki paskyrimo į energetikos ministro postą vadovavo Suskystintų dujų terminalą statančiai bendrovei „Klaipėdos nafta“. Iki tol jis buvo dabar jau panaikintos energetikos bendrovės „Leo LT“ verslo vystymo direktorius ir valdybos narys, 14 metų jis dirbo įmonėse „Arthur Andersen“ ir „Ernst & Young“, kur vadovavo energetikos sektorių aptarnaujantiems padaliniams.

„Esu dėkingas Darbo partijai už pasitikėjimą, ypač Loretai Graužinienei, kurią jau seniai pažįstu kaip padorų ir sąžiningą žmogų, nes būtent ji pasiūlė mano kandidatūrą. Esu pasiruošęs daug dirbti, bendradarbiauti su Seimo energetikos komisijos pirmininku Kęstučiu Daukšiu ir tikiu, kad Lietuvos energetika ne tik žengs didelį žingsnį į priekį, bet netolimoje ateityje taps šios srities lydere Europoje“, - partijos pranešime cituojamas R.Masiulis.

Darbo partijos prezidiumas taip pat patvirtino atstovus užimti partijai priklausančioms viceministrų pozicijoms.

Kaip žurnalistams pirmadienį Seime sakė Darbo partijos vadovė, parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė, žemės ūkio viceministro pareigas eis iki šiol ministrės Virginijos Baltraitienės patarėju dirbęs Vilius Martusevičius.

Susisiekimo viceministro pareigas eis buvęs ministras, eksparlamentaras Algis Žvaliauskas, energetikos viceministro pareigas - Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojas Rokas Baliukovas.

Kultūros viceministre bus paskirta Agneta Lobačevskytė, šiuo metu dirbanti parlamento vadovės sekretoriate, patarėja teisės klausimais.

„Viceministrai labai įvairūs, mes juos labai teigiamai vertiname, jie turi įvairios patirties“, - BNS po partijos tarybos posėdžio sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

„Darbiečiai“ teigiamai įvertino ir paskirtąjį energetikos ministrą Roką Masiulį.

„Tai sėkmingiausias ir šiuo metu geriausias pasirinkimas. Neskubame su partine priklausomybe. Aišku, jeigu pareikštų norą, priimtume. Svarbu, kad sutaptų mūsų pagrindiniai siekiai dėl Lietuvos energetinio nepriklausomumo“, - BNS sakė V.Gapšys.

Susisiekimo ir kultūros viceministrų postai „darbiečiams“ teko, kai valdantieji pasidalino kvotas, kurios buvo tekusios iš valdančiosios koalicijos pasitraukusiai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

Tuo tarpu atstovą į energetikos viceministrus DP turėjo pasiūlyti vietoje Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta kaip esanti vadinamajame „juodajame sąraše“.

Žemės ūkio viceministro pareigos buvo likusios laisvos, nes Darbo partijos deleguoti viceministrai  - Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas - taip pat minėti įtartinų viceministrų  sąraše. Į vieną laisvą vietą „darbiečiai“ jau anksčiau delegavo atstovą - nepartinį Saulių Cironką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių