„Darbiečiai“ kultūros viceministru deleguoja teisininką A. Neverauską

  • Teksto dydis:

Darbo partija kandidatu į laisvą kultūros viceministro postą deleguoja teisininką Arną Neverauską.

Reikia laisvai kalbančio angliškai

„Partijos valdyba į šias pareigas rekomendavo Arną Neverauską. Šiuo metu dar vyksta prezidiumo narių apklausa dėl jo kandidatūros“, - ketvirtadienį BNS sakė Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Pasak jo, kultūros ministras Šarūnas Birutis prašė į viceministro postą deleguoti teisininką, nes jis turės kuruoti autorių teisių ir intelektinės apsaugos klausimus. Taip pat prašyta žmogaus, kuris galėtų lengvai bendrauti anglų kalba.

Premjeras Algirdas Butkevičius dar trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad A.Neverausko kandidatūra yra su juo suderinta. Premjero teigimu, jam buvo pateiktos trys kandidatūros.

Neabejoja A.Neverausko kompetencija

Ketvirtadienį kultūros viceministru paskirtas teisininkas Arnas Neverauskas, jis kuruos informacinės visuomenės ir autorių teisių apsaugos sritis.

Pareigas jis pradės eiti nuo penktadienio, spaudos konferencijoje Kultūros ministerijoje pranešė ministras Šarūnas Birutis.

„Arnas kuruos informacinės visuomenės (...) ir autorių teisių apsaugos sritis. Jis geriausiai atitiko tuos keliamus reikalavimus ir tuos iššūkius, kokius mes turime šiose srityse“, - sakė Š.Birutis.

Jo teigimu, A.Neverauskas turi pakankamai kompetencijos dirbti kultūros viceministru, nors nėra turėjęs jokios su kultūra susijusios darbo patirties.

„Kultūra tai nėra menas, kaip kai kas bandė Lietuvoje daug kartų teigti. Kultūra yra žymiai platesnė sąvoka, definicija, kuri apima labai daug įvairių sričių ir mano išvardytose srityse be teisinio išsilavinimo darbas būtų neįmanomas“ - kalbėjo kultūros ministras.

Pats A.Neverauskas teigia, jog viceministro darbe bus naudinga pritaikyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje įgytą europinio darbo patirtį.

„Sritys, aišku, yra sudėtingos, bet stengsiuosi, įsigilinęs į jas, su jaunatviška ambicija ir entuziazmu imtis darbų“, - sakė naujasis kultūros viceministras.

A.Neverauskas yra Mykolo Romerio universiteto teisės magistras, 2012 - 2013 metais dirbo Seimo nario padėjėju. Nuo 2013 metų iki šiol A.Neverauskas dirbo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje. Jis atstovavo ministeriją derybose su Europos Sąjunga, Europos Tarybos darbo grupėse, taip pat rengdavo sutartis dėl mokslinių tyrimų ir užsakomųjų darbų vykdymo.

Nuo 2015 metų A.Neverauskas yra Vyriausiosios rinkimų komisijos narys.

Į viceministrus liepą buvo paskirtas Vytautas Vigelis, tačiau jis, išdirbęs kelias savaites, po šalies vadovų kritikos iš posto buvo priverstas pasitraukti. Prezidentė ir premjeras kritikavo jo paskyrimą į viceministrus dėl praeityje supainiotų interesų ir skandalo, kai 2011-aisiais Varšuvoje galbūt neblaivus buvo išlaipintas iš lėktuvo.

Prieš tai viceministre dirbusi Agneta Lobačevskytė postą paliko, kai birželio viduryje buvo paskirta lygių galimybių kontroliere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių