D. Trumpą sukritikavo tik V. Andriukaitis, kiti aukščiausi pareigūnai tyli

  • Teksto dydis:

Lietuvos deleguotas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis netiesiogiai sukritikavo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apribojimus imigrantams. Lietuvos vyriausybės pareigūnai iki šiol pasirinko tylėjimo taktiką ir nuo komentarų susilaikė.

Neminėdamas D.Trumpo vardo, socialdemokratas V.Andriukaitis antradienį socialiniame tinkle paskelbė pareiškimą, kad jo įsitikinimams prieštarauja „negailestingi draudimai imigrantams“, ir perspėjo, kad sienos atneša tik nuosmukį ir saviizoliaciją.

„Negailestingi draudimai imigrantams prieštarauja mano įsitikinimams ir vertybėms. Palikti karo pabėgėlius likimo valiai ir mirčiai yra mažų mažiausia nekrikščioniška“, – „Facebook“ parašė už sveikatą atsakingas eurokomisaras.

„Nėra reikalo praregėti, kad visų pirma yra „people first“ (pirmiausia žmonės – BNS). Apmaudu, kad Didžioji kinų siena, Berlyno siena vėl yra apyvartoje… O juk šios sienos, išskyrus saviizoliaciją ir nuosmukį, neatnešė įsivaizduoto gėrio“, – teigė V.Andriukaitis.

Šios jo pastabos yra aiškios užuominos į JAV prezidento D.Trumpo įsaką laikinai neįsileisti pabėgėlių ir imigrantų iš septynių daugiausia musulmoniškų valstybių, užsienio politikos šūkį „Pirmiausia Amerika“ (America First) ir planus pastatyti sieną su Meksika.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius D.Trumpo įvestų apribojimų nusprendė nekomentuoti, BNS perdavė jų patarėjai.

Europos politikai į D.Trumpo draudimą reagavo skirtingai. Vokietijos kanclerė ir Prancūzijos užsienio reikalų ministras jį pavadino nepriimtinu, Lenkijos ir Čekijos užsienio reikalų ministrai pareiškė, kad D.Trumpas turi tokią teisę.

Lietuvos vadovų pasirinkta tylėjimo taktika gali būti laikoma bandymu balansuoti tarp Vakarų šalių pozicijų.

Europos Sąjungoje pabėgėlių priėmimo klausimu Lietuvos vyriausybė yra užėmusi tarpinę poziciją – ji sutiko priimti pabėgėlius pagal Briuselio pasiūlytas kvotas, bet nepritaria nuolatiniam kvotų mechanizmui. Privalomą mechanizmą siūlo nustatyti Vokietija, tuo metu Višegrado šalys išvis atsisako priimti pabėgėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mo

mo portretas
O kas yra Andriukaitis- Dievas, zmogus be klaidu? Geriau jau patylekit su savo kritikom. Lietuva visiskoj siknoj,o dar kritikuoja. Negadinkit santykiu!

Aha

Aha portretas
Kam jau kam, o mūsų politikieriams apie sienų ir tvorų kenksmingumą geriau patylėti. Kuo Trampo siena blogesnė už mūsų tvorą nuo Kaliningrado? Iš tos pusės nelegalai kažkaip neplūsta, migrantus teisėtai įsivežam, pagal įsipareigojimus.

Algirdas

Algirdas portretas
seimunai dar nesuprato ka daryti. Arba loti arba buciuoti D.Trampa, todel ir tyli, laukia ka pasakys seimininkai. Vienas drasus gaidelis issikiso ir taip tyliai kazka pats sau :D juokingai juos stebeti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių