D. Šakalienė: kaltinimai cenzūra yra visiškai neteisingi

Nepaisant gausios kritikos, kurios sulaukė „valstietės“ Seimo narės Dovilės Šakalienės pataisos, ji sako nežadanti jų atsiimti, kol neaptars su žiniasklaidos atstovais.

„Kaltinimai cenzūra yra visiškai neteisingi, nes jokios cenzūros čia nėra – niekur nėra parašyta tose pataisose, kad negalima skelbti informacijos ir į turinį nėra kišamasi. Dėl neteisingų kaltinimų atsiimti pataisas nėra prasmės, tad ne, nesiruošiu to daryti“, – BNS penktadienio vakarą sakė D.Šakalienė.

Anksčiau ji žurnalistams sakė, kad pataisas atsiimtų, jeigu jos sulauktų pasipriešinimo. Dabar ji pabrėžė norinti apie jas pirma diskutuoti su žurnalistų bendruomene.

„Aš sakiau, kad kai mes susėsime, pasikalbėsime apie tai su žiniasklaidos priemonių atstovais, su Žurnalistų sąjunga ir išdiskutavę prieisime išvados, kad nenori jie vis tiek to daryti, tvarkoj, tada galėsiu atsiimti, bet dabar mes nieko neišdiskutavome“, – kalbėjo parlamentarė.

„Tam tikru momentu net pasidarė baisu, kokia šventa karvė yra Visuomenės informavimo įstatymas ir iš esmės nieko negalima liesti“, – svarstė D.Šakalienė.

Net pasidarė baisu, kokia šventa karvė yra Visuomenės informavimo įstatymas.

D.Šakalienė kartu su frakcijos kolegomis Zenonu Streikumi ir Robertu Šarknicku registravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, kuria žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją.

Parlamentarai siūlo nustatyti, kad informavimo priemonės turinyje „turi būti išlaikytos proporcijos tarp teigiamos (pozityvios) ir neigiamos informacijos“. Pataisomis numatoma, kad pozityvi informacija turi sudaryti ne mažiau kaip 50 procentų viso turinio, o pozityvios žinios būtų pateikiamos „informacinės programos pradžioje ar pirmuosiuose leidinio puslapiuose“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Na ir dar prie to pacio.... Ar dar apskritai yra vakstieciu? O jei ir yra tai kas jiems algas moka? Ukininkas gal ir butu lietuviskai siai dienai valstieciai labai jau raudonu prasmirde.. Kiek is tu vadinamu valstieciu seime savo ukius turi? Kokiais traktoriais jie i seima vazineja? Ar visi is didmiesciu ir su mersais vazineja o kaip duona auginti reikia zino tik tiek kiek google pasako?

Siaip

Siaip portretas
Purvasklaidoje valdziagyviu ir ne tik remiamoje zinoma kad jokios cenzuros nera. Visai kaip ir senais laikais viskas i vienus vartus zaidziama.... Bet, va, o, taciau, tik pabandyk ka pries pasakyti kazka per daug.... (Kol neper daug purvasklaida jau is anksto pasistenge su opjium liaudziai ir pati liaudis, teletabiai purvasklaidos aprukyti tave patys sutarsys komentatoriu pavidalu... ) Jei tai nepades tada rankoves pasiraitos pati purvasklaida ir prades vaizdziai tariant degint viesai tave ant lauzo... Na o jei ir tada neuzdusi tai valdziagyviai yra tam reikalui paruose kruva istatymu kad arba kai pokalbiui pasikvies nudusi arba baudziamoji byla.... Truputi dermokratiskiau sugalvota nei prie sovietu ir kas galetu pasigyncyti pasirinkimo laisve tikrai playesne ogi, bet gi, taciau, niekas visiskai nepasikeite apart to kad gala kita ranka laikyti pradejo..... Vat ir visas skyrtumas.... :)

taip

taip portretas
Jau priiminėjant vaiko teisių įstatymą, Šakalienės darbo stiliuje, pasireiškė cenzūros apraiškų. Šita ponia iš prigimties matyt kankina despotizmas. Oi priskaldys seime malkų, jei Karbauskis neuždės apynasrio.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių