Partnerystės įstatymą lems politinė valia?

  • Teksto dydis:

Kandidatas vadovauti Teisingumo ministerijai socialdemokratas Darius Petrošius sako, kad sprendimą, ar teikti įstatymą dėl partnerystės įstatymo, priims atsižvelgdamas į politinę valią.

„Tai yra diskusijų klausimas, žiūrėsime, kokia yra politinė valia, kurioje vietoje stringame, kokia bus Seimo pozicija. Nematau jokių problemų pateikti Seimui, o Seimas tegu apsisprendžia“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė D.Petrošius, paklaustas, ar sieks partnerystės įteisinimo Lietuvoje.

Jo paties požiūris šiuo klausimu, pasak D.Petrošiaus, „labiau atitinka partijos poziciją“.

Kalbėdamas apie darbus ministerijoje D.Petrošius pabrėžė, kad reikia tęsti teismų reformą, spręsti su kalėjimų sistema susijusias problemas, probacijos klausimus.

„Visa, ką darė iki šiol ministrai, reikia tęsti“, – sakė jis.

Dabartinis teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis yra inicijavęs teisės aktų projektus, kuriais būtų įteisinta vyro ir moters partnerystė, bet bandymai juos pateikti Seime iki šiol buvo nesėkmingi.

Prieš partnerystę pasisakantys Seimo nariai tvirtina, kad įteisinus vyro ir moters partnerystę bus sumenkinta šeimos reikšmė, nuogąstauja, kad partnerystės įteisinimas taps pagrindu tokio teisinio statuso siekti ir homoseksualioms poroms. 

Partnerystės įteisinimą palaikę parlamentarai laikosi pozicijos, kad bendras gyvenimas kartu be santuokos yra plačiai paplitęs reiškinys ir tokių santykių įteisinimas atspindėtų realią situaciją.

Partnerystė kaip bendras gyvenimas kartu neįregistravus santuokos numatyta 2001 metais įsigaliojusiame Civiliniame kodekse, tačiau realiai institutas neveikia, nes iki šiol nebuvo parengtas specialus įstatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai tokia begalinė emigracija vyksta dėl kelių pabėgusių gėjų Valstybė nesugrius - sėkmingo kelio jei jums čia blogai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių