D. Grybauskaitė: yra galimybių gudriau panaudoti vaikų globos įstaigoms skirtas lėšas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina savivaldybes bei Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją senelių priežiūrai reikalingas paslaugas plėtoti atsisakant institucinės vaikų globos. Dotnuvos globos namuose apsilankiusi šalies vadovė LRT Radijui sako, jog valstybė turėtų perskirstyti prioritetus, kad socialines paslaugas gautų tie žmonės, kuriems jų labiausiai reikia.

„Lėšų visiems, be abejo, nepakanka. Bet yra galimybių daug geriau jas panaudoti. Pavyzdžiui, apie 5 tūkst. vaikų turime globos namuose. Kodėl gi nesudarius galimybės jiems augti šeimose?

Skyrėme beveik 45 mln. litų vaikų globos namams, kai senoliams valstybė sugeba skirti tik apie 20 mln. Taigi pinigai lyg ir yra, tiesiog reikia perskirstyti, pergalvoti socialinės politikos ir globos prioritetus. Valstybė tikrai galėtų perskirstyti jau esamas lėšas tam, kad paslaugas ir pagalbą gautų būtent tie, kuriems tai yra labai svarbu ir neišvengiamai būtina“, – LRT Radijui kalba šalies vadovė.

Prezidentė D. Grybauskaitė taip pat sako, kad socialinės paslaugos, kurios turėtų pasiekti vyresnio amžiaus žmones, Lietuvoje yra per menkai išplėtotos.

Šiuo metu Lietuvoje gyvena  apie 0,5 mln. vyresnių nei 65 metai žmonių. Globos įstaigose vietų yra mažiau nei 5 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
yra galimybių, kaip efektyviau panaudoti globai skiriamas lėšas. Mano manymu, geriau mokėti atlygimimus keliems prižiūrėtojams, kurie surinktų visus latrus ir priverstų juos darbus dirbti (darbų kiekvienoje seniūnijoje apstu), uždirbų ne tik savo vaikų išlaikymui, bet ir mokesčius mokėtų, kaip visi mokame. Paprakaitavęs nuo 8 iki 17, džiaugsis prigulęs pailsėti,o ne galvos apie vaikų darymą. Tomis pašalpomis tik lodorių armiją išauginome, o dabar patys dūstame nuo jų pertekliaus.

nekrikščioniui

nekrikščioniui portretas
Bėda kai vaikai tampa nereikalingi ir jais turi rūpintis valstybė. Jei jau toks krikčionis ? priglausk nors 1

krikscionis

krikscionis portretas
kiek sita panele vaiku turi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių