D. Grybauskaitė vyks į Ukrainą susitikti su P. Porošenka

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį vyks į Ukrainą, kur su šios šalies prezidentu Petro Porošenka aptars saugumo, verslo ir eurointegracijos klausimus.

Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, valstybių vadovai aptars saugumo padėtį Rytų Ukrainoje ir Azovo jūroje. Viena pagrindinių susitikimo temų bus parama Rusijos agresiją patiriančiai Ukrainai ir Lietuvos pagalba telkiant tarptautinės bendruomenės atsaką į atvirus Rusijos karinius veiksmus Kerčės sąsiauryje.

Taip pat prezidentai kalbėsis apie Lietuvoje dirbančių ukrainiečių darbo teisių apsaugą. Planuojama pasirašyti dvišalį susitarimą dėl įdarbinimo ir bendradarbiavimo darbo migracijos srityje, kuris padėtų efektyviau kovoti su nelegaliu darbu, išnaudojimu ir užtikrinti Lietuvoje dirbančių Ukrainos piliečių socialines garantijas.

Susitikime taip pat bus kalbama apie dvišalių santykių, ekonominių ir verslo ryšių stiprinimą, Ukrainos bendradarbiavimą su Europos Sąjunga ir reformų įgyvendinimo procesą: kovą su korupcija, teisėsaugos institucijų pertvarką.

Prezidentei D. Grybauskaitei už nuolatinę paramą Ukrainos žmonėms nevyriausybinės organizacijos – labdaros fondo „Kryla peremogi“, kuris teikia medicininę pagalbą fronte kariaujantiems kariams, atstovai įteiks pilietinės visuomenės apdovanojimą „Beregynia Ukrainy“.

Kijeve planuojama pasirašyti Lietuvos ir Ukrainos strateginės partnerystės vystymo 2019–2020 metais gaires, tarpvyriausybinį protokolą dėl Europos bendrijos ir Ukrainos susitarimo dėl asmenų readmisijos įgyvendinimo bei 11-osios Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų Tarybos protokolą.

Lietuvos ir Ukrainos prezidentai taip pat pasveikins 2-ojo Ukrainos moterų kongreso dalyves.

Šiemet minint penktąsias Maidano metines D. Grybauskaitė pagerbs žuvusiųjų atminimą ir prie „Dieviškosios šimtinės“ memorialo padės gėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turkas

turkas portretas
Labiausiai tai juokina,kai vietiniai koloradai raso komentarus i lietuviskus laikrascius.Rusiski nacistai,mes i jusu rusu kalba nerasinejame,o jus siuksles rusiskos tersete musu spauda.Kokie jus rusai menkystos.Gerai ukrainieciai daro,kad nuo tokiu menkystu suzverejusiu atsiskiria.Slava ukraine.

lietuvis

lietuvis portretas
Gerai butu,kad nuvykusi nuveztu ginklu broliskai ukrainieciu tautai,o tie su tais ginklais dar daugiau rusu tarakonu isnaikintu.Ir mums ir jiems butu i nauda.

aitvaras

aitvaras portretas
Daug skraido,ar nenukris lektuvas,kaip su dviem lenku prezidentais nukrito.Rusu nacistai tai sugeba,daug metu zudo neitinkancius.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių