D. Grybauskaitė: Vokietija ima suprasti atsakomybę už Europos saugumą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad naujam NATO batalionui Lietuvoje vadovausianti Vokietija imasi atsakomybės už saugumą Europoje, kuri ateityje negalės kliautis vien amerikiečių buvimu.

„Mums tai labai simboliška: tai reiškia, kad Vokietija ima suprasti savo atsakomybę už Europos saugumą“, - sekmadienį paskelbtame interviu dienraščiui „Financial Times“ sakė D.Grybauskaitė.

„Manau, kad anksčiau ar vėliau mes negalėsime remtis tik NATO ir tik Amerikos dalyvavimu Europoje“, - pridūrė prezidentė.

NATO šalių vadovai kitą savaitę turėtų patvirtinti planus įkurti po tarptautinį batalioną Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje, siekiant atgrasyti Rusiją. Kitiems trims batalionams vadovaus JAV, Kanada ir Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Tai kodėl už savo lėšas 0,5 mljr. Lietuva turi pirkti iš Vokietijos karinės technikos , jei ES išorinę sieną nori apsaugoti nuo ruso? Lai ir fonansuoja ES.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ar vieno bataliono Lietuvoje užteks sulaikyti Rusiją? Jei ne, tai kam tada tas batalionas? Apie tai prakalbo Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius. „Tie pajėgumai, kurie vystomi mūsų šalyse ar kad ir papildomi pajėgumai, apie kuriuos dabar kalbam - bataliono dydžio vienetas, dislokuotas kiekvienoje Baltijos šalių, tikrai nepakeičia strateginės pusiausvyros tiek, kad reikėtų kažkokių atsakomųjų veiksmų imtis“, – kalbėjo L. Linkevičius. Jei tikrai nepakeičia strateginės pusiausvyros, tai kam tada tas niekingas batalionas? Jūs arba skubiai keiskit strateginę pusiausvyrą, arba eikit sviesto pardavinėti, nes mes neturime kur dėti, kadangi rusai neperka jūsų kvailų žaidimų dėka. Alternatyva - išrenkam tokį Seimą,kuris paleis visus dykaduonius dirbti privačiam versle (prezidentūra, Seimo kanceliarija, vyriausybė, ministerijos ir kariuomenė), o sutaupytus mokesčius grąžins žmonėms. Apsiginti nuo penkių migrantų mums užtenka policijos. (mokslas-studijos-ekonomika)

Rita

Rita portretas
Keista, kad Vokietija tik dabar ima suprasti atsakomybę.Už ką gavo ir gauna atlyginimą Vokietijos kaclerė Merkel.Manau atėjo laikas mažinti ne tik Lietuvos seimo gretas bet ir Europos parlamento gretas,jie tenai sėdi,bezdą ir nieko gero nenuveikia Europos sąjungai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių