D. Grybauskaitė Vatikane dalyvaus popiežių paskelbimo šventaisiais ceremonijoje

Sekmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė vyksta į Vatikaną, kur dalyvaus iškilmingoje popiežių Jono Pauliaus II-ojo ir Jono 23-iojo paskelbimo šventaisiais ceremonijoje.

Roma ruošiasi popiežių kanonizavimo iškilmėms. Šimtai tūkstančių maldininkų sekmadienį stebės istorinį įvykį Vatikane, kur šventaisiais bus paskelbti du  popiežiai – Jonas Paulius II-asis ir Jonas 23-asis. Į ceremoniją, manoma, atvyks apie septynis milijonus tIkinčiųjų iš viso pasaulio. Vien iš Lenkijos, Jono Pauliaus II-ojo gimtosios šalies, laukiama atvykstant 300 000 piligrimų. Daug jų tikimasi ir iš Lombardijos, Bergamo provincijos, iš kurios kilęs Jonas 23-asis.

Miestas kanonizacijos renginiui skyrė 8 mln. eurų. Manoma, kad jis į Romą privilios dar daugiau piligrimų nei Jono Pauliaus II-ojo paskelbimo palaimintuoju ceremonija 2011-aisiais ar jo laidotuvės 2005-aisiais.

Iškart dviejų popiežių kanonizavimą – to dar nėra buvę – apžvalgininkai laiko bandymu užglaistyti tradicinį skilimą tarp Bažnyčios kairės ir dešinės – Jonu 23-uoju paprastai žavisi progresyviojo sparno šalininkai, o Jonu Pauliumi II-uoju – katalikų konservatoriai.

Sekmadienį į Vatikaną dalyvauti iškilmingoje ceremonijoje vyksta ir prezidentė D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių