D. Grybauskaitė tikisi premjero griežtumo stebint viceministrų atranką

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako besitikinti premjero Sauliaus Skvernelio griežtumo, jam stebint viceministrų skyrimo procesą.

„Visa atsakomybė – premjerui. Ir aš labai tikiuosi, kad premjeras labai griežtai žiūri visą paskyrimų procesą“, - žurnalistams Kaune pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Dirbant ankstesnei Vyriausybei, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) 2014 metais prezidentei buvo pateikusi šalies vadovės neskaidriais vadintų viceministrų sąrašą. Tuomet ji reikalavo, kad tame sąraše esantys viceministrai nebedirbtų Vyriausybėje.

D.Grybauskaitė teigė kol kas nesulaukusi STT perspėjimų dėl naujosios Vyriausybės viceministrų.

Informacija iš specialiųjų tarnybų yra teikiama premjerui, nes jo sutarimu kartu su ministrais yra skiriami viceministrai.

„Informacija iš specialiųjų tarnybų yra teikiama premjerui, nes jo sutarimu kartu su ministrais yra skiriami viceministrai“, -sakė šalies vadovė.

„Prezidentūra yra tiktai informuojama tuo atveju, jeigu yra kažkokia kritinė situacija vieno ar kito žmogaus atžvilgiu“, - pridūrė prezidentė.

Žiniasklaida praėjusią savaitę rašė, kad socialdemokratai į jų kuruojamą Ūkio ministeriją viceministrais deleguoja Albino Zananavičiaus, Nerio Germano ir Dariaus Skusevičiaus kandidatūras. Į ūkio viceministrus kandidatuoja Ramūnas Burokas, Justas Pankauskas, Lina Sabaitienė ir Rugilė Adziukevičiūtė, teisingumo - Paulius Griciūnas, Vainius Šarmavičius ir Donatas Matuiza.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos į Vyriausybę deleguoti ministrai kol kas viceministrų kandidatūrų neatskleidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
kad kuo greiciau butu renkamas seimas ir nei 1 buvusio nes siandien vyksta jau prezidentinis valdymas tai megdziojimas rusu ir baltarusiu. ir Skvernelis privalo buti savarankiskas ir daugiau vadovautis atsakingais patarejais ir ismananciaisteise ir ekonomika ir nedaryti bobuciu turgaus

NA NA

NA   NA portretas
matomai Skverneliui ruošiama landsberginių įntrygų rykštė _____panelė ryšininkė perspėja ,už protekcijas teks atidirbti ,,,,,,,,sėkmės ,laukiam dėdulės ir anūkėlio cirkų ,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių