D. Grybauskaitė tikisi, kad susitikimas su Kinijos vadovu atvers rinkas Lietuvai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad jos pirmadienį vykęs susitikimas su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) atvers kelius Lietuvos verslui šioje didžiulėje rinkoje.

„Mūsų verslas tikrai palaikymą čia turės po tokio vizito. Matyti, kad mūsų santykiai ir supratimas yra labai artimi ir šilti, manau, kad toks susitikimas bus labai naudingas ateities santykiams. Linkiu mums išdrįsti, matyti plačiau, veikti taip pat plačiau ir galvoti apie savo interesus visada“, – po susitikimo išplatintame komentare sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė su Kinijos vadovu teigia aptarusi tarptautines prekybos problemas, Kinijos ir Europos, taip pat dvišalius Kinijos ir Lietuvos santykius. Susitikimą ji vadino gana sėkmingu ir kvietė Lietuvos verslą pasinaudoti atsiveriančia Kinijos rinka.

„Džiaugiuosi, kad mūsų interesai dėl tarptautinės prekybos, dėl globalių įsipareigojimų klimato kaitai sutampa. Tai, kad Kinija imasi daugiau atsakomybės ant savo pečių už pasaulinio atšilimo problemas, už tarptautinės prekybos problemas, ir svarbiausia, atsiveria ir kviečia šalis ateiti į savo rinką – tai yra nauja ir labai svarbu (...) ir tikrai mums naudinga“, – tikino D. Grybauskaitė.

Ji su dar keliolika valstybių vadovų dalyvauja Kinijos importo parodoje Šanchajuje, surengtai reaguojant į kritiką, kad Kinija vengia atverti rinką užsienio verslui ir proteguoja tik savo įmones.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Kinija tarp eksporto partnerių užima 25-ą vietą. Pagal importą Kinija yra trylikta.

Dalis pareigūnų nerimauja, kad Kinijos investicijos į Lietuvą gali atnešti nepageidaujamą politinę įtaką, o Pekino išskirtinis dėmesys Rytų Europai skaldo ES vienybę.

Tibeto rėmėjai D. Grybauskaitę ragino dvišaliame susitikime su Xi Jingpingu skirti dėmesio ne tik prekybos ryšiams, bet ir prastėjančiai žmogaus teisių situacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikes

reikes portretas
reiks i kinus nuvesti du surius ir du jaucius nes jie atvere mums prekybos keliu kaip ir ansciau jos isgirti zydai ir arabai

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl Grybauskaitė pasisako prieš Vakarus ir už komunistinę Kiniją? Nei čia Kinija valdys pasaulį, nei čia ko. Grybauskaitė eina prieš Vakarų lyderius amerikiečius ir su Kinija, tikėdamasi, kad globalistai ją pasirinks vėl demonstruoti mėlynus apdarus Briuselyje. Lietuvos bėdos Grybauskaitei jau neįdomios. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių