D. Grybauskaitė sveikina Nyderlandus po nuosaikiųjų pergalės rinkimuose

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pasveikino Nyderlandus po nuosaikiųjų politikų pergalės parlamento rinkimuose.

„Pirmyn, Olandija! Sveikinu, #Nyderlandai“, – savo „Twitter“ paskyroje ketvirtadienį parašė prezidentė olandų ir anglų kalbomis.

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė) įveikė kraštutinių dešiniųjų atstovo Geerto Wilderso (Gerto Vilderso) parlamento rinkimuose mestą iššūkį, paaiškėjo ketvirtadienį dalinai suskaičiavus rinkėjų balsus.

Suskaičiavus daugiau kaip 54 proc. balsų paaiškėjo, kad M.Rutte Liberalų partija gaus 32 mandatus 150 vietų parlamente, o G.Wildersas ir jo Laisvės partija liko antri ir kartu su dar dviem partijomis gaus po 19 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Po praėjusių metų „Brexit“ referendumo rezultato ir Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalės JAV prezidento rinkimuose, balsavimas Nyderlanduose buvo itin atidžiai stebimas, visoje Europoje baiminantis populizmo bangos, ypač keliančios nerimą artėjant Prancūzijos prezidento ir Vokietijos parlamento rinkimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Mane stebina rinkimu rezultatai. Musulmonu valstybes vadovas vadina olandus nacistais, fasistais, kaltina zudynemis Srebrenicoje, bet olandams tai - ne motais! Jie yra "nuosaikus". O G.Wildersas yra vienintelis., kuriam rupi Olandijos ateitis, kuris nebijo sakyti tiesos apie Islama, yra pastoviai koneveikiamas, vadinamas "populistu" ir t.t. Ir kazkodel ziniasklaida "pamirsta" pasakyti, kad Wilderso partija - antra pagal dydi. Taigi yra dar mastanciu olandu, kuriu taip bijo visa "nuosaikioji" ES.

...

... portretas
Šiaip, oficialių rezultatų dar nėra, o kad ten ne viskas buvo skaidru tai... ar ne per ankstyvas sveikinimas?

Hm

Hm portretas
Įdomiausia, kad septyniolika milijonų gyventojų turinčioje šalyje pakanka 150 vietų parlamento. Oi, toli tiems olandams iki mūsų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių