D. Grybauskaitė susitinka su JAV viceprezidentu J. Bidenu

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai antradienį Rygoje susitiks su kadenciją baigiančiu Jungtinių Valstijų viceprezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenas) aptarti saugumo situaciją regione.

Latvijos sostinėje „bus aptarta, kokiomis priemonėmis ir forma JAV galėtų prisidėti atremiant Baltijos šalims kylančias grėsmes“, pranešė prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba.

Susitikimas vyks per 27-ąsias Baltijos kelio metines, kai du milijonai lietuvių, latvių ir estų, smerkdami Europą padalijusį Ribentropo–Molotovo paktą, susiėmė už rankų ir išsakė paramą nepriklausomybei.

Minėdami šią progą trijų Baltijos šalių prezidentai su JAV viceprezidentu padės gėlių prie Latvijos Laisvės monumento. Ceremonijos metu bus giedami Lietuvos, Latvijos, Estijos ir JAV valstybiniai himnai.

Demokratų partijos atstovo J.Bideno vizitas gali būti vertinamas kaip JAV administracijos signalas dėl NATO kolektyvinės gynybos įsipareigojimų tvirtumo.

Šis klausimas sulaukė daug dėmesio, kai respublikonų kandidatas prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas prabilo apie išlygas dėl NATO atsako į potencialią Rusijos agresiją Baltijos šalyse.

J.Bidenas neseniai griežtai sukritikavo D.Trumpą dėl jo nuostatų Rusijos atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ka pasakys amerikonas ta ir daris LAietuva nieko gero nematau

...

... portretas
Tarsi ką išeinančio žodžiai gali reikšt. :/

NA NA

NA   NA portretas
susitiko ______perima tolesnius nurodymus , tęsti Lietuvos militarizavimą ,išvalstybinimą ,genocidą ,,,,sėkmės nešti LIetuvos nepriklausomybės vėliavą ,,,,,už Lietuvą LIetuviai ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių