D. Grybauskaitė su B. Obama žada kalbėti apie papildomas saugumo priemones

  • Teksto dydis:

Per susitikimą su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) ir NATO viršūnių susitikime Velse prezidentė Dalia Grybauskaitė žada kalbėti apie papildomas saugumo priemones Baltijos regionui.

„Kalbėsime konkrečiai, ko reikia, kaip reikia stiprinti papildomas saugumo priemones mūsų regione, ką būtų galima dislokuoti, kaip. Viešai jokių detalių negalime diskutuoti“, - ketvirtadienį LRT radijui sakė valstybės vadovė.

Anot jos, labai svarbus ir JAV prezidento dėmesys Lietuvai, Latvijai, Estijai, Lenkijai.

„Svarbiausia - kad turime ypatingą vienos pagrindinių NATO šalių dėmesį, tai yra išreikšta ir dvišaliu pagrindu, ne tik per NATO. Turime ir sustiprintą pėstininkų atstovavimą, pratybas, pastaruoju metu matėme pajėgų sustiprinimą ore, žemėje ir vandeny“, - kalbėjo prezidentė.

Ji pabrėžė, kad B.Obamos susitikimas su Baltijos šalių vadovais Taline reiškia, šio regiono problemos suprantamos.

„(...) prašome sustiprinti įsipareigojimą dėl aljanso narių saugumo, taip pat dėl ilgalaikio NATO sąjungininkių saugumo, dėl oro ir jūrų pajėgų buvimo Baltijos šalyse ir regione, užtikrinti operatyvų ir efektyvų atsaką grėsmėms atremti bei papildomų saugumos priemonių, kurios bus įmanomos, - bus siekiama, kad tai būtų užtikrinta viršūnių susitikimo sprendimuose“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji tvirtino, kad Velse taip pat turi būti apsispręsta dėl paramos Ukrainai, Gruzijai, Moldovai.

Rugsėjo 3 dieną Taline susitiks JAV ir Baltijos valstybių prezidentai. Rugsėjo 4-5 dienomis Velse vyks NATO viršūnių susitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuku

kuku portretas
Kaip smeizti Rusija tai galit,o apsigynti NE?Kas stovi uz jusu nugaros,Obama?Laukiam kitos okupacijos?

Heide

Heide portretas
Es ist erbärmlich, wie die baltischen Staaten, aus Paranoja in Bezug auf Russland und Wichtigtuerei, freiwillig zu Vasallen des Westens werden. Statt so vor dem Westen zu kuschen, sollten sie lieber wirklich an ihr eigenes Land und ihre Bevölkerung denken. Korruption und Arbeitslosigkeit bekämpfen, Konjunkturprogramme starten, mehr auf erneuerbare Energien setzten, statt ein sinnlosen AKW zu bauen. Und vor allem in Bildung investieren. Litauen ist ein Land ohne große Ressourcen und Industrie, darum muss die größte Ressource WISSEN sein!

O kam?

O kam? portretas
Kam jis reikalingas šitas Baltijos regionas, visi kas gali ir taip iš čia bėga, geriau galvotu kaip ekonomika kelt o jie vis su Vėjo malūnais kariauja... Cirkas. Valdžiai reikėtu už normalaus žmogaus alga bandyt pagyvent, gal tada apie tikrai svarbius dalykus susimastytu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių