Lietuvos vadovai reiškia užuojautą Vokietijos žmonėms

  • Teksto dydis:

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl keliolika gyvybių nusinešusio įtariamo teroristinio išpuolio Berlyne ir smerkia šį aktą.

Savo ir Lietuvos žmonių vardu prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Vokietijos prezidentui Joachimui Gauckui (Joachimui Gaukui) dėl „prieš nekaltus žmones nukreipto brutalaus išpuolio Berlyne“.

Prezidentės teigimu, šis šventes visiems Vokietijos žmonėms užtemdęs aktas negali būti niekaip pateisintas. Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva griežtai smerkia šį teroro išpuolį ir reiškia solidarumą su Vokietijos tauta. D.Grybauskaitė taip pat palinkėjo didžiausios stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems, susitelkimo ir vienybės Berlyno ir visos Vokietijos žmonėms.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius taip pat išreiškė užuojautą dėl tragiško išpuolio Berlyne, teigdamas, kad Lietuva solidarizuojasi su Vokietija kovoje su terorizmu ir bet kokiomis neapykantos apraiškomis, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė užuojautą Bundestago Pirmininkui profesoriui Norbertui Lammertui bei Vokietijos žmonėms ir pasmerkė išpuolį, apgailestaudamas, kad „nekaltų žmonių mirtys ir nerimą keliantys įvykiai temdo gražiausias metų šventes“.

„Ši skaudi ataka dar kartą primena, kad mes visi kartu turime tikėti geresnio pasaulio, kuriame neliktų vietos neapykantai ir smurtui, vizija, ir jos atkakliai siekti“, – sako V. Pranckietis.       

Premjeras Saulius Skvernelis antradienio naktį įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ pasmerkė išpuolį Berlyne, taip pat išpuolį Ankaroje, kur pirmadienio vakarą buvo nužudytas Rusijos ambasadorius Turkijoje Andrejus Karlovas.

„Šiandien mintimis esu su sužeistaisiais Berlyno centre ir nuoširdžiai užjaučiu Vokietijos bei Rusijos Federacijos žmones“, – komentare sakė Vyriausybės vadovas.

Vokietijos sostinės centre pirmadienio vakarą į Kalėdų mugę įsirėžus sunkvežimiui žuvo mažiausiai dvylika žmonių, apie pusšimtis buvo sužeisti. Policija sulaikė įtariamąjį iš Pakistano - jis į Vokietiją atvyko 2015 metų gruodžio 31 dieną ir paprašė suteikti jam prieglobstį. Policija abejoja, ar sulaikytasis - tikrasis išpuolio vykdytojas. Tragiškas incidentas įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai JAV Valstybės departamentas įspėjo apie grėsmes mugėse ir kitose viešose vietose. 

Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, jog per įvykį galėjo nukentėti Lietuvos piliečiai.


Šiame straipsnyje: vokietijaBerlynasišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir nepridėjot: "Ką sėjot, tą ir pjaunat'?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių