D. Grybauskaitė pasveikino V. Adamkų su jubiliejumi

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų 90 metų jubiliejaus proga.

Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, D.Grybauskaitė pažymėjo, kad V.Adamkaus, kaip valstybės žmogaus, kaip intelektualo patirtis yra neįkainojama, o vadovavimo Lietuvai metai – svarbi mūsų naujausios istorijos dalis.

„V.Adamkaus asmenybėje matome ypatingą ryšį tarp šiandieninės Lietuvos ir tos, kuri buvo prarasta 1940-aisiais, kurios nepriklausomybės atgavimo su bendraminčiais buvo siekta daug dešimtmečių. Tautos meilė – geriausias įvertinimas tų pastangų, kurias V. Adamkus įdėjo dirbdamas dėl Lietuvos pažangos ir vienybės“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovė palinkėjo V.Adamkui sveikatos, stiprybės ir geros šventinės nuotaikos. V.Adamkus įteikė D.Grybauskaitei savo naujausią knygą „Pokalbiai nesilaikant protokolo“.

1926 metais Kaune gimęs V.Adamkus 1944-ųjų liepą su tėvais pasitraukė į Vokietiją, 1949 metais su šeima emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas. Emigracijoje V.Adamkus ėjo aukštas pareigas JAV federalinėje Aplinkos apsaugos agentūroje ir aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos veikloje.

V.Adamkus prezidento pareigas ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais. Pirmosios kadencijos metu Lietuva užbaigė derybas dėl narystės ES ir buvo pakviesta prisidėti prie NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių