D. Grybauskaitė pabrėžia Vokietijos lyderystės Europoje svarbą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė pasveikino Vokietijos prezidentą Joachimą Gaucką su šalies nacionaline švente – Vienybės diena – bei 26-iomis Vokietijos suvienijimo metinėmis.

„Jūsų šalies pastangos, lyderystė ir pavyzdys stiprinant mūsų žemyno solidarumą, remiant demokratinį judėjimą Europoje ir jos kaimynystėje yra ypač vertinami Jūsų šalies valstybių partnerių, tarp jų ir Lietuvos piliečių, asmeniškai jautusių Vokietijos žmonių paramą mūsų laisvai ir nepriklausomai valstybei“, – rašoma D.Grybauskaitės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, šio minėjimo prasmė ypač svarbi ir šiandien, kai Europa susiduria su daugeriopais iššūkiais, pirmiausia išbandančiais būtent mūsų vienybę. Anot prezidentės spaudos tarnybos, tūkstantinė minia Berlyne lemtingą naktį 1990 m. liudijo naują – sutarimo ir dialogo, laisvės ir demokratijos – kelią ne tik Vokietijos žmonėms, bet ir visiems europiečiams. Pasak prezidentės, Vokietija ėmėsi sudėtingo, bet būtino darbo, kad Europa būtų vieninga, kad jos neskaldytų dirbtinės ar agresyvios sienos.

„Vokietijos balsas svarbiausiais mūsų žemyno, taip pat ir tarptautinės darbotvarkės klausimais išlieka ypač reikšmingas, primenantis mus jungiančių europietiškų vertybių ir principų prasmę“, – rašoma sveikinime.

1990 metų spalio 3 dieną, praėjus metams nuo Berlyno sienos nugriovimo per taikią revoliuciją, įsigaliojo suvienijimo sutartis, pagal kurią abi tautos pusės tapo viena valstybe. Nuo tada ši diena yra Vokietijos valstybinė šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
EUXIT plečiasi ir leizbų dinastija eina į praeitį !.

Babule

Babule portretas
Kodel pamirso padekoti Vokietijos motusei Merkelei uz juodasiknius musulmonus, kurie uzimsd Europa tuo paciu ir p.Grybauskaitei dinks sypsena nuo veidelio

NA NA

NA   NA portretas
tam ją Briuselis ir patvirtino, _______Grybauskaite , Lietuvos prezidente ,kad vykdytu visus nurodymus , šį kartą iš vakarų ______buvo laikas ,kai vykdė iš rytų ,dabar iš vakarų ,koks skirtumas kam dirbti ,kai esi tam apmokytas ,,,,sėkmės ,būti visiems reikalingu ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių