D. Grybauskaitė: nuolaidžiavimas Rusijai padidintų grėsmę Europos saugumui

  • Teksto dydis:

Nuolaidžiavimas Maskvai padidintų grėsmę Europos saugumui, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė, Europos Sąjungai (ES) penktadienį dar pusmečiui pratęsus ekonomines sankcijas Rusijai.

„Europos Sąjunga laikosi tvirtos ir nuoseklios pozicijos – sankcijos Rusijai tęsiamos, kol nėra pilnai įgyvendinti Minsko susitarimai. Tam antradienį buvo pritarta ir Europos Vadovų Taryboje. Bet koks nuolaidžiavimas paskatintų agresyvią Rusijos politiką ir padidintų grėsmę Ukrainos bei visos Europos saugumui“, – sakė šalies vadovė, kurios poziciją BNS perdavė jos spaudos tarnyba.

2014 metais pradėtos taikyti ekonominės ES sankcijos Rusijai yra nukreiptos prieš šios šalies naftos, finansų ir gynybos sektorius. Jos įvestos, kai užpernai liepą Rytų Ukrainoje numuštas „Malaysia Airlines“ lėktuvas.

Birželį ES dar metams pratęsė atskiras sankcijas, įvestas po to, kai Rusija 2014 metų kovą aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį.

ES taip pat yra įvedusi atskirus vizų draudimus ir turto įšaldymo priemones konkretiems Rusijos ir Ukrainos veikėjams už jų paramą separatistams.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
senmerges kliedesiai

ADLER

ADLER portretas
Didžiausią KARINĘ GRĖSMĘ EUROPAI ir Lietuvai kelia ne Rusija, o LR PREZIDENTĖ. Manau lietuvių TAUTA yra politiškai jau subrendusi ir PAJĖGI atskirti Lietuvos POLITINĘ PROPOGANDĄ nuo tikrovės.

to: ariogala. Arvydas

to: ariogala. Arvydas portretas
Nėr ko skatyt Putino vatnikų anoniminių komentarš
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių