D. Grybauskaitė: „Gazprom“ koncerno „dovanos“ – nepriimtinos

  • Teksto dydis:

Rusijos koncerno "Gazprom" vadovo pažadai mažinti dujų kainą Lietuvai su sąlygomis nėra priimtini, pareiškė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Dabar neva dovanėlę, kurią mums ruošiasi kažkas padovanoti su kažkokiomis sąlygomis ir už kažką, nes nemokamai tokių dalykų nedalina, aš manau, kad tai yra visiškai nepriimtina", - Vilniuje atidarant NATO energetinio saugumo centrą, žurnalistams penktadienį sakė Lietuvos prezidentė.

Pasak jos, Lietuva 8 metus mokėjo "Gazprom" politinę dujų kainą ir permokėjo milijardus litų. Jos teigimu, "Gazprom" pažadai ateityje Lietuvai mažinti dujų kainą yra pavėluoti.

"Jau aštuonerius metus Lietuva permoka ir moka ne ekonominę, o išties politinę kainą, kuri buvo įvertinta 5 mlrd. litų permokėjimu, todėl ankstesnė Vyriausybė yra padavusi ieškinį arbitražui prieš "Gazprom". Jau du teismus Lietuva yra laimėjusi, "Gazprom" pralaimi savo pozicijas ir arbitražus su kitomis Europos šalimis. Taigi, dabar atvažiuoti ir aiškinti, kad galima nuleisti kainas, kai kainos yra ne rinkos, o grynai politinės, nesakyčiau, kad atrodo solidžiai ir patikimai", - sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, "Gazprom" tokį žingsnį galėjo žengti anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

amžinam

amžinam portretas
ruskiui, gyvenančiam Kaune vladimirui. Tai ko čia gyveni, ruski? Važiuok pas putiną ir galėsi nei spjaudyti į šulinį, nei iš jo gerti. pasilikai Lietuvoje, kaip amžina blakė, komentuoji ir tarnauji kremliui, lyg pasamdytas. Manau, kad taip ir yra. Jei gazpromas pats eina su pasiūlymu, reikia laukti provokacijos ar dar blogesnės baigties. Žinome tuos putino ir jo pakalikų pasiūlymus, patarimus ir viliones. Tai tokie sumauti Čingis-Chano palikuoniai, grasinant susidorojimais išrinkti į valdymo olimpą, kad reikia nuo jų bėgti kuo toliau ir apskritai neturėti jokių reikalų.

Savas

Savas portretas
Gal viena karta uzteks cia hieroglifais rasineti...

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
НЕ ПЛЮЙ В КОЛОДЕЦ-ПРИДЕТСЯ ЕЩЕ ВОДЫ НАПИТСЯ
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių