D. Grybauskaitė: Lietuva didins indėlį misijose Artimuosiuose Rytuose

Lietuva pagal galimybes didins savo indėlį tarptautinėse misijose ir operacijose Artimuosiuose Rytuose, paskelbė prezidentė Dalia Grybauskaitė, ketvirtadienį dalyvausianti NATO viršūnių susitikime Briuselyje.

„Mes dabar dalyvaujame tiek Afganistane, tiek Malyje, tiek Irake ir, be jokios abejonės, pagal savo galimybes mes savo įnašą didinsime“, - Briuselyje žurnalistams sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitės pasisakymo įrašą žiniasklaidai išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Ji nekonkretizavo, kokiais pajėgumais Lietuva labiau prisidės prieš šių misijų ir operacijų.

Septyni Lietuvos kariai Malyje dalyvauja Europos Sąjungos (ES) mokymo misijoje ir Jungtinių Tautų misijoje MINUSMA.

Kariuomenės Jungtinio štabo atstovas kapitonas Tomas Pakalniškis BNS sakė, jog rudenį į misiją MINUSMA turėtų būti išsiųstas iš Lietuvos karių sudarytas apsaugos būrys - apie 30 žmonių.

NATO mokymo misijoje Afganistane „Tvirta parama“ šiuo metu tarnauja 21 Lietuvos karys. Amerikiečių vadovaujamoje koalicijoje prieš grupuotę „Islamo valstybė“ Lietuva dalyvauja išsiuntusi šešis karinius instruktorius į Iraką.

Vėliau ketvirtadienį vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) iniciatyva daugiausia dėmesio turėtų būti skiriama gynybos finansavimui ir aljanso vaidmeniui kovoje su terorizmu.

Šalių lyderiai turėtų paskelbti, kad NATO prisijungia prie koalicijos kovai su „Islamo valstybe“.

Aljanso šalys taip pat turėtų atnaujinti jau anksčiau duotą pažadą ilgainiui skirti gynybai 2 proc. bendrojo vidaus produkto. Lietuva šį rodiklį numato pasiekti kitąmet.

„Manau, kad šalys sieks (2 proc. BVP gynybai). Tai yra būtina, tai jau yra neišvengiamybė, bet, aišku, tempai priklausys nuo daugelio šalių galimybių“, - sakė D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai buvom TSRS sudėtyje irgi kariavom Afgane. Kas pasikeitė ?

NA NA

NA   NA portretas
ne savo vaikus sius į mirti ,o svetimus ,______taip greičiau išnaikins Lietuvą ,,,sėkmės

jooo

jooo  portretas
Didina tautos atlyginima siek tautai gerovės o tu tik ja naikini
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių