D. Grybauskaitė laukia premjero sprendimo dėl B. Markausko

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitikime su ministru pirmininku Saulium Skverneliu aptarė žemės ūkio ministro Broniaus Markausko galimybes toliau eiti pareigas.

Šalies vadovė teigia artimiausiu metu laukianti premjero galutinio sprendimo. Praėjusią savaitę šalies vadovė teigė nematanti galimybių B. Markauskui toliau dirbti Vyriausybėje.

„Vyriausybės vadovas rytoj susitiks su ministru. Prezidentė laukia galutinio premjero sprendimo“, - teigiama Prezidentūros pirmadienį BNS perduotame komentare.

Šalies vadovė praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad B. Markauskas neturi „nei politinės, nei moralinės teisės likti poste“.

Premjeras S. Skvernelis penktadienį sakė, kad prezidentės raginimo trauktis iš pareigų sulaukusiam žemės ūkio ministrui B.Markauskui toliau dirbti būtų sunku, bet įmanoma.

„Galiu tik pakartoti, kad dirbti bus sunku, bet įmanoma. Aš tą patį pats patyriau“, – žurnalistams penktadienį Vilniuje sakė S. Skvernelis. Šalies vadovės pareiškimą jis savo ruožtu įvertino kaip opozicinių konservatorių reikalavimų vykdymą.

Premjeras taip pat žadėjo, kad sprendimai dėl ministro bus priimti antradienį po jų susitikimo.

„Nematau problemų, dėl ko jis negalėtų dirbti. Antradienį bus priimti galutiniai sprendimai“, – teigė premjeras.

B. Markauskas ketvirtadienį ir penktadienį atostogavo ir nebendravo su žiniasklaida – jis teigė ketinantis tartis su šeima ir tvarkytis šeimos ūkio Klaipėdos rajone reikalus, o pirmadienį jis dalyvaus Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ministrų taryboje Liuksemburge. 

B. Markauskas raginimų trauktis sulaukė portalui 15min.lt paskelbus, kad jo šeima dirbo ne tik savo, bet ir svetimą žemę, ir už tai gaudavo ES išmokas. Pats ministras tai pavadino netyčine klaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Grybauskaitei nesvarbu , kad bus apleisti, nedirbami nedideli zemes plotai. Kam apsunkinti ir taip sunku zemdirbio nasta? Neisigiline i esme, sudaro valstybine "problema" del ko trukdomas brangus laikas ir "KALTINMUJU" zmoniu sveikata. O reiketu daugiau demesio skirti perduotai i teisma M asiulio bylai.

stiprybes

stiprybes portretas
As manau kad ministras sugeba gali ir turi dirbti toliau manau kad Premjeras nesoks pagal Prezidentes kaip burtinikes mosteleta lazdele ir leis Ministrui saziningai dirbti toliau aisku kad Prezidente patarnauja Konservatoriam o Konservatoriam su Prezidentes palaikymu labai lengva inesti chaoso i darniai dirbancios vyriausybes darba nes ju pagrindinis tikslas toks ir yra.As manau kad Premjeras tures ryzto ir paliks ministra dirbti toliau nes uz vyriausybes sekminga darba atsakingas Premjeras bet ne Prezidente ir Konservatoriai

Anonimas

Anonimas portretas
"Premjeras: B. Markauskui dirbti būtų sunku, bet įmanoma," "Prezidentė: abejonės dėl B. Markausko kompromituoja Vyriausybės reputaciją" , bet partija UŽ!, labai įdomu ir kas per partija ir kokie JOS (partijos) tikslai, pasitelkus tuos pačius valstiečius/žemdirbius uzurpuoti žemės naudą kaip tai padarė, kas gali paneigti daro kiti avies kailyje su lozungu "žemė dirvonuoja-aš (a lia markauskai) dirbu ir.. išmokas pasiimu. įdomu , labai įdomu jei tai a lia karbaukų ir skverneliu ir to paties markauskų žemės užėmus-vaizdelis būtų vertas milijardo!, na o dabar -lauk iš ministrų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių