D. Grybauskaitė kitąmet ketina vykti į Lenkiją

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kitąmet ketina vykti į Lenkiją, kur dalyvaus šios šalies valstybingumo šimtmečio renginiuose.

Atvykti į Lietuvos valstybingumo šimtmečio minėjimą vasario 16-ąją dieną prezidentė pakvietė ir Lenkijos prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą), pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Tai bus jau trečiasis dvišalis Lenkijos ir Lietuvos vadovų susitikimas, pirmasis prezidentų susitikimas įvyko pernai rugpjūtį Kroatijos kurorte Dubrovnike.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai antradienį susitiko Niujorke Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje. Šalių vadovai aptarė saugumo padėtį regione, bendradarbiavimą NATO ir ES, šalių energetinių ir infrastruktūros projektų įgyvendinimą.

„Kalbėjome apie saugumo situaciją regione, kaip Lenkijoje ir Lietuvoje reaguojama, ką matome ir kaip panaudosime tą informaciją, kurią dabar matome vykstant už mūsų sienų. Taip pat aptarėme, kad šios pratybos („Zapad“ - BNS) padės mums dar geriau pasirengti NATO reformai ir abi šalys turėsime labai rimtų pasiūlymų, kaip stiprinti ir didinti mūsų regiono apginamumą“, - po susitikimo prezidentės spaudos tarnybos išplatintame garso įraše teigė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, su Lenkijos prezidentu aptarti ir dvišaliai energetiniai projektai - antroji elektros jungtis „LitPol Link“ bei Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacija su Vakarų Europa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jie kaimynai

na jie kaimynai  portretas
Gerai, kad prezidentė juos aplankys

Anonimas

Anonimas portretas
juokias iš beprotės visa lietuva

Anonimas

Anonimas portretas
galėtų išvykt dar šiemet kgb valkata ir negrįžt
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių