D. Grybauskaitė gruodį Ukrainoje susitiks su P. Porošenka

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė gruodį vyks į Ukrainą, kur su šios šalies prezidentu Petro Porošenka aptars saugumo bei eurointegracijos klausimus.

D.Grybauskaitė gruodžio viduryje Kijeve dalyvaus kasmet vykstančioje Ukrainos ir Lietuvos prezidentų taryboje, BNS patvirtino prezidentės spaudos tarnyba.

Susitikime ketinama aptarti saugumo situaciją Ukrainoje, ES asociacijos su Ukraina susitarimo ratifikavimą, bevizio režimo, dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

D.Grybauskaitės vizitas vyks prieš gruodį vyksiančią Europos vadovų tarybą, kurioje bus keliamas sankcijų Rusijai pratęsimo klausimas nepavykstant pasiekti Minsko susitarimų įgyvendinimo, diskutuojama dėl ES asociacijos su Ukraina sutarties ratifikavimo, kuris įstrigo po Ukrainai nepalankių Nyderlandų referendumo rezultatų. Lapkričio 24 dieną Briuselyje taip pat vyks ES ir Ukrainos aukščiausiojo lygio susitikimas.

Lietuva nuolat reiškia palaikymą Ukrainai kovoje prieš išorės agresorių bei įgyvendinant reikalingas reformas. 

Prezidentų taryba vyks jau devintąjį kartą. Pernai šalių vadovai susitiko Vilniuje.

ES iki šių metų pabaigos yra pratęsusi ekonomines sankcijas Rusijai, kurios jai buvo įvestos už vaidmenį Ukrainos konflikte. Sankcijos, taikomos Rusijos naftos, finansų ir gynybos sektoriams, įvestos po to, kai 2014 metų liepą virš Rytų Ukrainos buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas. Rusija neigia prisidėjusi prie lėktuvo numušimo bei kartu su Ukrainos separatistais kaltina tuo Ukrainos pajėgas. Vakarai taip pat kaltina Rusiją separatistų rėmimu, kariniai veiksmai Ukrainos rytuose tęsiasi toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velniava

velniava portretas
Tai , ka vel nuvez i rankinuka isedejus kulku:)))))))))))))))) Vietoj hacholu neisduociau vizos:) Lietuvoj nesusitvarko, kitus tik mokina...vien banku szulugdymas Snoro ir Ukio -kiek inese destrukcijos ir kaptalisko nusivylimo sia ubagu ir vagiu valstybe, cirkai bleee

...

... portretas
Nejau nusimato tarpvalstybinės vedybos?..

nigga

nigga portretas
musmire sake ubagai ne draugai atseit adamkaus per prasti draugelei o pati tik su ubagais ir bendrauja
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių