D. Grybauskaitė giria popiežiaus drąsą reformuoti Bažnyčią

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Baltijos šalyse vizitą baigiantis popiežius Pranciškus nusipelno pagyrų už pastangas reformuoti Katalikų bažnyčią, nepaisant didžiulio pasipriešinimo.

„Aš mačiau vadovą, ant kurio pečių yra didžiulė atsakomybės našta ne tik už mus visus, bet ir už Bažnyčią, ir už jos praeitį, ir už jos klaidas“, – antradienį transliuotame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

„Šis žmogus dabar neša didžiulį kryžių ir naštą už visus, kas padarė klaidų, už tai, kad jas reikia taisyti. Ir šis popiežius nebijo to daryti. Jis nebijo apie tai kalbėti, jis mato didžiulį pasipriešinimą ir Bažnyčios viduje, ir išorėje. Ir jam nėra lengva“, – pridūrė D. Grybauskaitė.

Katalikų bažnyčią pastaraisiais mėnesiais krečia kunigų seksualinio išnaudojimo skandalai. Jungtinėse Valstijose ir Europoje neseniai paskelbti sukrečiantys duomenys apie tai, kaip dvasininkai išnaudojo vaikus ar dangstė tokius išnaudotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eina

Eina portretas
Zmones sneka kad po kristaus kapo atidarymo vatikanas prarado virsenybe krikcioniu tikejime ji pereme zydu ofisas kuris ir sukure si tikejimai tai zydu ortodoksai vatikanui palikdamas tik kataliku tikejimo virsenybe jie turetu save vadintis katalikais o ne krikcionimis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių