D. Grybauskaitė: Europa pripažins Ukrainos prezidento rinkimus demokratiškais

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) vadovai sekmadienį įvykusius Ukrainos prezidento rinkimus pripažins demokratiškais, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė, antradienio vakarą dalyvaujanti Briuselyje vykstančiame neformaliame ES viršūnių susitikime.

„Įvertinsime ir Ukrainos rinkimų rezultatus. Jau dabar žinome, kad Europos (Vadovų) Taryba pripažins ir įvertins kaip demokratiškus rinkimus. Mes ir toliau siūlysime pasirašyti susitarimą su Ukraina birželio pabaigoje formalioje taryboje“, - Belgijos sostinėje žurnalistams prieš ES viršūnių susitikimą sakė D.Grybauskaitė.

Užsienio žiniasklaidos paklausta, ar sutinka su Jungtinės Karalystės premjero Dadivo Camerono (Deivido Kamerono) mintimi, jog ES po euroskeptiškoms jėgoms palankių Europos Parlamento (EP) rinkimų turėtų pakeisti kryptį, sakė, ir ar D.Cameronas gautų kitų valstybių vadovų palaikymą vykdant reformas, D.Grybauskaitė tvirtino, kad Europa nuolat juda kita kryptimi.

Prezidentė taip pat sakė, kad keisti Europą „yra visų Europos valstybių lyderių prievolė“, nes žmonės pademonstravo slogias nuotaikas šiuose EP rinkimuose. Ji pripažino, kad tai yra savotiškas „pažadinantis skambutis“ Europai.

„Kiekvieni rinkimai yra „pažadinantis skambutis“, tik ne visada mes pabundame laiku (...). Manau, kad tai krizės, ekonominės situacijos Europoje pasekmės. Tai buvo nuspėjama. Tačiau jei pažvelgtumėte į bendrą vaizdą Europos Parlamente, proeuropietiškos jėgos vis dar yra pagrindiniame vaidmenyje“, - užsienio žurnalistams Briuselyje sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė tvirtino, kad ekonominė padėtis Europoje stabilizavosi ir krizės pažeistos šalys po truputį atsigauna, tačiau ekonomikos augimą turi pajusti kiekvienas europietis. Pasak jos, euroskeptikų pergalė ES senbuvėse ir rodo tai, kad žmonės yra nusivylę ir skaudžiai išgyveno sunkumus.

„Todėl naujosios Komisijos uždavinys - nedelsiant imtis visų būtinų priemonių Europos ekonomikai sustiprinti ir užtikrinti ES finansinį stabilumą", - sakė Prezidentė.

Neformaliame ES viršūnių susitikime ketinama ne tik aptarti EP rinkimų rezultatus, bet ir Europos Komisijos (EK) sudėtį, taip pat ir kandidatus į EK prezidento postą.

Paklausta, ar ji pati nesvarsto galimybės užimti vieną iš svarbių postų Briuselyje, D.Grybauskaitė priminė, jog sekmadienį buvo perrinkta Lietuvos prezidente ir „turi įsipareigojimą žmonėms likti savo šalyje“.

Europos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime taip pat planuojama aptarti ES valstybių ekonominio augimo užtikrinimo, Europos konkurencingumo problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas ten

kas ten portretas
kalba už Ukrainos pilietį? Patys ruskiai puola, šaudo ir ima į nelaisvę nieko dėtus žmones ir patys klykia, kad juos šaudo. Pasakysiu, kad dar mažai sunaikino tų kolorado vabalų, juos reikia išdeginti, kad nei vieno neliktų Ukrainos žemėje.

tam Baltis

tam Baltis portretas
teisingai, ruskiai ir ukrainiečiai slavai, bet dar yra slavų ir ES, t.y. lenkai, slovakai ir pan. Ukrainiečiai jau atkentėjo iš savo, taip vadinamų, brolių ruskių ganėtinai - ir badmetį, ir vežimus, ir aneksiją, ir vergovę. Dabar jie nori gyventi be tų kolorado vabalų. tai Ukrainos pasirinkimas, kuris sukelia ruskių invaziją ir kraujo troškimą. Štai ir visa istorija. Ruskiai patys nesuvokia, kokią neapykantos sėklą pasisėjo patys sau.

UKRAINOS PILIETIS

UKRAINOS PILIETIS portretas
TOKIO KRUVINO PREZIDENTO MES NERINKOME , O UŽ OLEGA CARIOVA TIK IR GALIMA BUVO BALSUOTI ,BET .....................
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių