D. Grybauskaitė: ES ekonomikai būtinos naujos investicijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Europos Vadovų Tarybos susitikime, kuriame aptariama ES ekonominė padėtis ir priemonės ES ekonomikos augimui bei investicijoms skatinti.

„Lietuvos ekonomika auga sparčiai ir stabiliai, tačiau bendras ES ekonomikos atsigavimas yra vangus. Europai būtinos naujos investicijos, kurios paspartintų augimą, sustiprintų ES konkurencingumą pasaulinėse rinkose ir užtikrintų naujų darbo vietų kūrimą" – sakė Prezidentė.

Vadovų susitikime aptariamas Europos Komisijos pasiūlymas įkurti naują Europos strateginių investicijų fondą, kuris paskatintų privatų verslą investuoti į strategiškai ir ekonomiškai svarbius ES projektus. Lietuva šiuo metu yra identifikavusi 24 projektus energetikos, informacinių technologijų, transporto ir kitose srityse, kurie galėtų pretenduoti į naujojo fondo lėšas. Tai galimybė ne tik paspartinti energetinės ir transporto infrastruktūros gerinimą, naujų mokslo bei technologijų centrų steigimą mūsų šalyje, bet ir pritraukti naujų užsienio investicijų.

Sėkminga fondo veikla taip pat padėtų sukurti per 1,3 milijono naujų darbo vietų visoje Europoje, galėtų padidinti ES BVP augimą 2 procentais ir pritrauktų iki 315 milijardų Eurų investicijų per trejus metus. Auganti ES ekonomika paskatintų ir Lietuvos ekonomikos augimą.

Efektyviam naujų investicijų įsisavinimui būtina pagerinti ES investicinę aplinką, dėl to EVT aptariamas biurokratinių kliūčių verslui mažinimas ir ES Energetikos vidaus rinkos ir skaitmeninių rinkų sukūrimas. Tai pasitarnaus ir Lietuvos verslui, kuriam bus sudarytos geresnės sąlygos dirbti visuose svarbiausiuose ES rinkos sektoriuose. Europos Sąjungos valstybės taip pat raginamos vykdyti atsakingą finansų politiką, įgyvendinti būtinas struktūrines reformas ir efektyviai išnaudoti jau turimus resursus.

Susitikimo metu Prezidentė kitų valstybių lyderiams taip pat pristatė naująsias lietuviškas Euro monetas. Lietuvoje jos cirkuliuoti pradės nuo 2015 m. sausio 1d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dekui

dekui portretas
Prezidentei! tikiuosi po 3 metu po;itikos nepaliks ir toliau pades butkeviciui vadovauti kaip dabar. geraja prasme

jankis

jankis portretas
musmerei rūpi geriau amerikos ekonomika,o ne lietuvos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių