D. Grybauskaitė: britų parlamentas turi pritarti išstojimo susitarimui

  • Teksto dydis:

Europos šalių vadovai pritarė „Brexito“ atidėjimui iki šių metų gegužės 22 d., jei britų parlamentas kitą savaitę patvirtins išstojimo susitarimą, arba iki balandžio 12 d., jei britų parlamentas šį susitarimą atmes.

Lietuvai Briuselyje atstovaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog ES laikosi geranoriškos pozicijos JK atžvilgiu ir yra pasirengusi suteikti jai daugiau laiko, tačiau JK Parlamentas turi pritarti Išstojimo susitarimui.

Šalies vadovės teigimu, „Brexito“ atidėjimas neišsprendžia problemos, nes ji įšaldoma ir nukeliama ateičiai, toliau vyrauja politinio chaoso atmosfera, o ES ir pačios JK piliečiai bei verslas tampa užsitęsusių politinių batalijų įkaitais.

Pasak prezidentės, JK yra svarbi Europos ekonominė ir saugumo partnerė. Todėl abipusis interesas - kad JK kuo greičiau išbristų iš besitęsiančios neaiškumo situacijos, savo viduje sutartų dėl pasirinkto pasitraukimo iš ES kelio ir pradėtų derybas su ES dėl ateities santykių modelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Grybauskaitei nėra lygių ir galite kiek norit ją šmeišti,mano draugų tarpe nei vienas niekada apie ją nėra pasake blogo žodžio,o tik džiaugiamės jos tolerancija,gerbimas kitą asmenį.Šaunuolė,linkime tik jai gero.

kauniete

kauniete portretas
man patinka musu prezidente[ir protinga ,ir kantri ir ir ir grazi .shaunuole

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Pritariu ,,T Ž". Jos tampa vis drasesnės ir įdomesnės. Jei taip toliau bus magnolija neištvers - išneš sarafaną mėnesiu anksčiau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių