D. Grybauskaitė: artėjame prie susitarimo su britais dėl išmokų imigrantams

  • Teksto dydis:

Briuselyje posėdžiaujantys Europos Sąjungos (ES) valstybių vadovai artėja prie susitarimo derybose dėl britų planų riboti išmokas imigrantams iš kitų Europos šalių, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tie dalykai, kurie rūpėjo mums ypatingai, Lietuvai ir Baltijos šalims, ir naujosioms šalims dėl socialinių išmokų, praktiškai mes artėjame prie susitarimo. Į daugelį mūsų prašymų, kurie buvo pagrindiniai, atsižvelgta, kad mūsų žmonės būtų nediskriminuojami, kad išmokų tam tikram baigtiniam laikotarpiui sustabdymas būtų trumpalaikis ir tik naujai atvykstantiesiems“, – penktadienį interviu LRT sakė D.Grybauskaitė. Jos interviu išplatino prezidentės Spaudos tarnyba.

Prezidentė teigė, kad susitarimas dėl visų britų planų reformuoti ES taip pat „yra labai arti ir tai padarysime artimiausiu metu“, tačiau penktadienį jis dar gali neįvykti.

Pasak D.Grybauskaitės, taip pat aktyviai siekiama, kad jokiai šaliai, įskaitant Didžiąją Britaniją, nebūtų suteikta veto teisė sprendžiant euro zonai svarbius klausimus.

ES šalių vadovų sprendimai svarbūs ir Didžiosios Britanijos lietuviams. Patvirtinus pirminį planą, Lietuvoje likusiems emigrantų vaikams būtų mokamos mažesnės vaikų išmokos nei britams ir turtingesnių kitų ES šalių piliečiams, nes būtų įvesta išmokų indeksacija pagal pragyvenimo lygį.

2011 metų surašymo duomenimis, Anglijoje gyveno daugiau nei 95 tūkst. lietuvių, Londone - beveik 40 tūkstančių.

Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) būsimame referendume žada palaikyti tolesnę šalies narystę Europos Sąjungoje, jeigu ES valstybių vadovai pritars jo siūlomoms reformoms. Jei susitarti pavyks, referendumas gali būti surengtas dar birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAULIUS

SAULIUS  portretas
....Fu tą Zuoką

Afrikos uzkampis

Afrikos uzkampis portretas
Na, ir kas iš to ? Pažiūrėk kiek Rusijoje. Kam tau lygintis su Anglija.

tiksliau

tiksliau portretas
150 svaru
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių