C. Ashton tikisi Vilniuje išgirsti, kas įvykdė cheminę ataką Sirijoje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) vyriausioji įgaliotinė užsienio ir saugumo politikai ir Europos Komisijos vicepirmininkė Catherine Ashton (Ketrin Ešton) sako iš Jungtinių Valstijų (JAV) valstybės sekretoriaus John'o Kerry (Džono Kerio) besitikinti informacijos dėl to, kas įvykdė cheminę ataką Sirijoje.

"Sekretorius J.Kerry atvyksta čia, jis turi atvykti į ministrų susitikimą. Aš esu tikra, kad šiuo klausimu jis galės daugiau pasakyti", - ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė C.Ashton, paklausta, ar jai užtenka įrodymų teigti, kad ataką įvykdė Sirijos režimas.

Ji sakė, kad yra daugybė įrodymų, jog tai, kas įvyko Sirijoje, buvo cheminė ataka, ir dabar pagrindinis klausimas - kaip baigti konfliktą šioje šalyje.

"Klausimas, su kuriuo mes visi susiduriame - kaip mes baigsime šį konfliktą ir kaip apsaugoti Sirijos žmones", - teigė C.Ashton.

C.Ashton sako negirdėjusi neigiančių, kad tai buvo cheminė ataka, tačiau sako girdėjusi įvairių versijų dėl to, kas tai įvykdė.

"Aš kalbėjau su daug skirtingų šalių, kai kurios gali laikytis kitokio požiūrio, kas buvo kaltininkas", - teigė C.Ashton.

ES pirmininkaujančios Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas savo ruožtu žurnalistams sakė, kad dar neaišku, ar ES laikysis vieningos pozicijos dėl karinių veiksmų Sirijos atžvilgiu.

"Aš galėsiu tą atsakyti po to, kai mes iš tikrųjų rimčiau diskutuosime", -  sakė ministras, pažymėjęs, kad šiuo klausimu diskusijos turėtų prasidėti jau ketvirtadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

doc

doc portretas
Aisku, kad Kery kartos ta pacia ismokta "maldele" apie Assada. Gerai, kad dar yra protingu valstybiu, kurios aklai netiki tomis kalbomis ir pasisako pries Sirijos bombardavima. Ciniskai atrodo Obamos ir kitu kalbos apie Sirijos gyventoju "apsaugojima" raketomis. Nuo tokios "apsaugos" zmones bega is Sirijos. Gerbiu p. Ashton pozicija, kad ji isklauso kitas nuomones,ir nori taikiu priemoniu konflikto sprendimui.

taip taip taip

taip taip taip portretas
nu ir gudrus amerikieciai nu ir gudraiai Lietuvaicius tvarko... net net jau juokinga darosi............

Eilinis pilietis

Eilinis pilietis portretas
Rado pas ką klausti. Tai tas pats, kad klausti vilkų ar jie nepjauna avių. Tiek Obama, tiek sekretorius Kerri atsakys, kad jie avių iš vis nemėgsta. Jas pjauna nenaudėliai kiškučiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių