Buvusiame vienuolyno pastate norima įkurdinti Raseinių merą

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas drauge su visuomenininkais siekia iš Raseiniuose stovinčio buvusio dominikonų vienuolyno pastato iškeldinti Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos padalinį ir jame įkurdinti merą, rašo „Lietuvos žinios“.

Raseinių kultūrinės tapatybės išsaugojimo komiteto ir šio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus siekiamybė – buvusiame dominikonų vienuolyne įkurti mero tarnybą, tuokti jaunavedžius ir net įsteigti restoraną. R. Ačas tvirtino, jog ir būdamas Raseinių rajono meru, ir dabar raštu bei žodžiu tebeatakuoja pastato savininkę Kultūros ministeriją, įrodinėdamas, kad jis turėtų atitekti savivaldybei. „Ir aš, ir visuomenininkai išreiškėme susirūpinimą, kad buvęs vienuolynas, kuriame saugomi vertingi dokumentai, šildomas kūrenant anglis ar kitą kietąjį kurą ir taip teršiamas miestas. Tačiau svarbiausia, kad šis unikalus miesto pastatas neprieinamas žmonėms“, – kalbėjo R. Ačas.

Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Raseinių skyriaus viršininkė Laima Kavaliauskienė tvirtino, jog Raseiniai vienuolyno pastatą tebeturi tik todėl, kad aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jį ėmė tvarkyti ši biblioteka. Ji pripažino, kad bibliotekos skyrius išties uždaras, nes ekskursijos leidinių saugyklose nerengiamos. Kultūros ministerijos Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Šarūnas Šoblinskas tikino, kad šis klausimas ministerijoje dar svarstomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkaip keista

kazkaip keista portretas
labai idomu,kodel vienuolynas nebuvo grazinamas domininkonu vienuolijai.Juk tai buvo atitinkami istatymai grazinti pastatus teisetiems seimininkams.

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių