A. Butkevičius: turime išlikti budrūs

Premjeras Algirdas Butkevičius ragina išlikti budriems ir nepasiduoti bet kokiems mėginimams palaužti piliečių valią. „Noriu pabrėžti, kad Lietuvos valstybės institucijos glaudžiai bendradarbiauja sprendžiant iškilusias problemas. Visi kartu imamės prevencinių priemonių informaciniam ir kariniam saugumui užtikrinti“, – LRT Radijui sakė A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas primena, kad nuo šių metų sausio 1-osios veiklą pradėjo Nacionalinis kibernetinio saugumo centras, kuris rūpinasi valstybės informacinių sistemų ir joms skirtos infrastruktūros saugumu, tiria kibernetinius incidentus ir vertina jų grėsmes.
„Kol kas mums pavyksta susidoroti su atsiradusiais iššūkiais. Matome, kad ir Europos Sąjunga tam skiria didžiulį dėmesį – sausio 8-ąją Lietuva, kartu su Estija, Danija ir Jungtine Karalyste, išplatino dokumentą dėl strateginės komunikacijos. Šiame dokumente taip pat pristatytos priemonės stiprinti ES valstybių narių visuomenių atsparumą manipuliacijoms. Priemonių planas yra pakankamai išsamus. Manau, visa tai padės mums“, – LRT Radijui komentavo A. Butkevičius. 

Šalies žvalgybos institucijos – Valstybės saugumo departamentas ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas – pirmadienį pristatė savo metines veiklos ataskaitas bei nustatytas grėsmes šalies saugumui.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas žurnalistams teigė, jog VSD ir AOTD ataskaitose „daug dėmesio“ skirta priešiškiems veiksmams, nukreiptiems prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Butkeviciau, KADA TAMSTA NUSTOSI GASDINT Lietuvos zmones? karo metu kiek zinau, uz toki panikavima butum tamsta seniai po zeme . Kaip diena taip panika ir vis tas rusas puola ir puola
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių